Sons of Anarchy - amit a 3. évadról tudni érdemes

Javában zajlik a Sons of Anarchy harmadik évadának forgatása, melyről ennek köszönhetően egyre több információ lát napvilágot. Ezekből készítettem most egy összeállítást, többek között Maureen Ryan, a Chicago Tribune munkatársának egyik cikkét felhasználva. Természetesen spoilerek is előfordulnak, így csak a sorozattal naprakész olvasók tartsanak velem.

A harmadik évad kezdési időpontja:

  • A harmadik évad premierjére szeptemberben kerül sor és ugyan az FX hivatalos időpontot még nem jelölt ki, de nagy valószínűséggel a hónap első felében számíthatunk a nyitó epizódra. Természetesen ezúttal is keddi napon tűzik műsorra, mely alapján szeptember 2. vagy 7. jöhet számításba.
    update: most már hivatalos, hogy szeptember 7-én kezdődik a harmadik évad.

Szereposztási hírek:

  • Kisebb Deadwood reunion-nak (újraegyesítésnek) lehetünk majd szemtanúi, Robin Weigert (a Deadwood Calamity Jane-je), mint a klub ügyvédje több részben fel fog tűnni és jó eséllyel az idéntől állandó szereplővé avanzsált Dayton Callie-val (Unser seriff) is lesz közös jelenete. A legutóbb a Caprica első évadában szereplő Paula Malcolmson szintén tiszteletét teszi a sorozatban, nyolc epizódra szerződtették le. A karaktere a belfasti történetszál kapcsán kerül elő és ehhez kapcsolódó érdekesség, hogy a színésznő épp Észak-Írország fővárosában nőtt fel. Azonban itt még nem ér véget a sor, hiszen Titus Welliver idén még nagyobb szerepet kap, nyolc epizódon keresztül fogja játszani Jimmy O'Phelan-t.
  • Taryn Manning-et, aki az első szezonban Cherry megformálója volt három részre hozzák vissza, de nagy örömünkre a Stahl ügynök szerepében emlékezetes teljesítménnyel kirukkoló Ally Walker-t szintúgy viszontláthatjuk majd. És ezzel még nincs vége a szereposztási híreknek, hiszen Kurt Sutter-nek (showrunner) sikerült megszereznie a Hal Holbrook-ot, aki több, mint fél évszázados, rendkívül sikeres pályafutással büszkélkedhet. Legalább négy részen keresztül Nate Madock-ot, Gemma édesapját fogja alakítani.
  • Taval már láthattuk a Kozik bőrébe bújó Kenneth Johnson-t (Lem - The Shield) és úgy tűnik, hogy a Shield kapcsolat továbbra is él, hiszen a harmadik évadban komolyabb szerephez fog jutni. A harmadik epizódban Stephen King is tiszteletét teszi egy rövid cameo erejéig.

A harmadik évados történetszálak kapcsán:

  • A tavalyi utolsó felvonásban az IRA-tag Andrew McFee elrabolta Jax fiát Abel-t, így nem meglepő, hogy az ő felkutatása lesz a csapat fő feladata. Ez azzal jár együtt, hogy a csapat az évad első néhány részét Belfast-ban tölti, mely során nem csak a számukra idegen környezettel, de John Teller örökségével is meg kell küzdeniük, aki annak idején egyfajta előőrsöt hozott itt létre.
  • Sutter-től idézek:

I think people are invested enough in the characters and the world to where they’re open to getting backstory about [SAMCRO co-founder and Jax's father] John Teller and about this world."

     Úgy tűnik tehát, hogy kicsit komolyabban is elmerülünk majd a Sons    
     of Anarchy mitológiájában
és talán a klub alapításának idejéig is visszanyúlunk.

  • Sutter többek között azt is elmondta, hogy mindenképp másik irányba szeretett volna elmenni, mivel véleménye szerint a legtöbb sorozatnál ott kezdődik a probléma, hogy félnek a komolyabb változásoktól. Láttuk, hogy a SoA esetében erről nincs szó, tavaly is számtalan merész húzást láthattunk az íróktól, így azt hiszem nyugodtak lehetünk az idei évad történetszálai kapcsán is.
  • A sorozat természetesen külön panellal képviselteti magát a július 22. és 25. között esedékes San Diego-i Comic-Con-on, a készítő Kurt Sutter, valamint a színészek közül Charlie Hunnam, Ron Pearlman és Katey Sagal teszi tiszteletét a rendezvény utolsó napján.
Címkék: sons of anarchy