2011/12-es újoncok - Terra Nova (Fox)

gyártó: 20th Century Fox Television, Chernin Entertainment, DreamWorks Television

készítők: Rene Echevarria (The 4400, Stark Trek: DS9) - író, showrunner, Brannon Braga (Star Trek Voyager, 24, FlashForward) - író; Alex Graves (The West Wing) - rendező; Steven Spielberg, Aaron Kaplan, Katherine Pope - producerek

szereplők: Jason O'Mara, Allison Miller, Stephen Lang, Alana Mansour, Christine Adams, Naomi Scott

időpont: 2011 őszén, hétfő 20:00

történet:  2149-re az emberiség módszeresen tönkretette a környezetét, melynek következtében visszafordíthatatlanná vált a Föld pusztulása. Tudósok egy csoportja az időutazáson dolgozik, ennek segítségével végül egészen 85 millió évet utaznak vissza. A cél, hogy helyrehozzák a múltban elkövetett hibákat, mi elsősorban a Shannon család megpróbáltatásait követhetjük majd nyomon. Ahogy az lenni szokott, nem minden az előzetes tervek szerint megy, a Terra Nova kolónia ugyanis több meglepetést is tartogat az ott élőknek és közben az őslények támadásától is tartaniuk kell.

várakozási faktor: a Terra Nova-t majd pontosan egy éve rendelte be a Fox, az eltelt időszakban a premier időpontjának többszöri eltolásáról, kreatív problémákról, valamint lassan elkészülő digitális trükkökről lehetett hallani. Érzékeltetve a probléma nagyságát: a hírek szerint a dupla részes, 10 és 20 millió dollár közé tehető pilothoz anno nem sikerült elegendő anyagot forgatni.... az elmúlt hetekben úgy tűnt normalizálódik a helyzet, Braga helyett most már a sokkal rátermettebb Rene Echevarria vette át az irányítást és bízunk benne, hogy zökkenőmenetes fog lezajlani a júniusban kezdődő forgatás. Az nem kérdés, hogy van potenciál van a sorozatban, de az elmúlt egy év tapasztalata alapján 70%--nál többet nem merek rá adni.

Címkék: terra nova