Anime sorozatot adaptál a Starz

Úgy tűnik a Starz-nál nagy bizalommal vannak Sam Raimi, valamint munkatársa Rob Tapert irányába, a Spartacus-t követően egy újabb projektjükre mondott igent a fizetős kábelcsatorna. Az új széria nem más, mint a Noir, a 2001-es, 26 részt megélt japán anime adaptációja. A sorozat középpontjában két fiatal női bérgyilkos áll, akik kénytelenek összefogni a közös ellenség, egy titkos alvilági szervezet ellen. Időközben az is kiderül, hogy a két hölgyemény között rejtélyes kapcsolat van, így a múltjuk feltárása szintén nagy szerepet kap majd a történet során.

Az adaptáció forgatókönyvét Steven Lightfoot (Criminal Justice) vetette papírra, a színészgárda kapcsán azonban nem tudok információval szolgálni, a casting még csak most veszi kezdetét. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a pilot elkészülte előtt adtak zöld utat a sorozatnak, ami a legtöbb csatornánál ritkának, a Starz esetében viszont lassan már bevett gyakorlatnak mondható. Így került tavaly berendelésre a Kelsey Grammer és Gus Van Sant fémjelezte politikai dráma a Boss, valamint az 1960-as évek Miami-jában játszódó, Jeffrey Dean Morgan főszereplésével készült Magic City.

Előbbinél nyolc, utóbbinál tíz részes első évadra számíthatunk, valószínűleg a Noir bemutatkozó szezonja kapcsán is hasonlóban gondolkodnak a csatornánál. Végezetül nézzük meg, hogyan néz ki a a Chris Albrecht irányította Starz-nál a közeljövő felhozatala: július 8-án érkezik a Torchwood: Miracle Day, október 21-én a Boss, a Spartaucs második évadja pedig vélhetően jövő év elején kerülhet bemutatásra. A Magic City szintén 2012-ben debütálhat, mint, ahogy a Noir is, míg a Camelot-nál még nem történt meg a második évados berendelés.