A hét győztesei és vesztese - berendelések és egy cancel

A héten már elkezdődtek a berendelések is, voltak amelyek a back nine-t kapták meg, volt ahol plusz forgatókönyveket kért a csatorna és megvan az idény első nagy vesztese is.

Mivel először a Fox és CW küldte csatasorba a sorozatait, így nem ért minket váratlanul, hogy tőlük érkeztek az első nagyobb horderejű döntések. Az idei sorozatok közül elsőként a Fox üdvöskéje, a Glee kapta meg a teljes évadot, ami azt jelenti, hogy a már korábban bekért 13 epizódot kiegészítették még kilenccel, vagyis az évad 22 részből fog állni. A döntés jogosságához nem férhet kétség, a szerdai spot-ban stabilan teljesít a Glee, a táncikás felvezetését folyamatosan felülmúlja és a Fox számára lényeges 18-49, valamint 18-34 éves korosztályban jól szerepel.

A CW a One Tree Hill-nek adta meg a teljes évadot, ugyan ez elsőre furcsának tűnhet, hiszen a nem újonc sorozatok esetében egyből 22 részt szoktak kérni. Úgy tűnik, tavaly májusban még nem volt teljes a bizalom, de most már nagy valószínűséggel a hetedik évad is teljes lesz. Az újoncaik kapcsán is született néhány döntés, a The Vampire Diaries íróitól 9, míg a Melrose Place alkotóitól 6 új forgatókönyvet kértek. Előbbit szinte 100%, hogy bekérik teljes évadra, lévén a csatorna legnézettebb sorozata, míg az MP a gyenge nyitását követően folyamatos zuhan, de egy másik újoncnak köszönhetően még így is van esélye a back nine berendelésre. A The Beautiful Life: TBL-t ugyanis két részt követően elkaszálták, és a számok alapján semmi meglepő nincs benne. A második részt alig 1 millióan látták és 0.5-ös! demót ért el...

Címkék: glee