Kérjük a következőt!

A héten igencsak aktívak voltak az országos csatornák, legalábbis a megújításokat tekintve - az NBC, a CW, valamint a Fox is újabb évadra szóló berendeléseket jelentett be. Menjünk idősorrendben, csütörtökön a Smallville 10. évadáról kaptunk hírt, melyet nyugodtan nevezhetünk papírformának is. Ugyan az évad elején aggódtunk a sorozatért, de a rajongók péntekre is követték a már nem is annyira ifjú Clark Ken-et, mellyel a CW is maximálisan elégedett lehetett. Szintén jó hír, hogy a készítők tágyalnak Michael Rosenbaum-mal, egy esetleges Lex Luthor visszatérés ügyében, amennyiben összejön valószínűleg tíz részt jelentene.

Pénteken az NBC állt elő a farbával, a korábban már berendelt Parks & Recreation mellett a The Office, 30 Rock, Community hármast is megújította. Szintén nem meglepetés, az első kettő ugyebár adta magát, míg ugyan a Community nézettségét a közepesen gyenge jelzővel lehetne illetni, de az utóbbi hetekben kiszivárgott információk alapján számítottunk a második évadra. A csütörtöki sitcom-blokk mindegyik tagja visszatér a következő idényre, és ugyan nézettségi szempontból egyedül az Office emelkedik ki közülük, a pávás adó minden bizonnyal a minőséget is figyelembe vette a döntés meghozatalánál.

Szombaton aztán a Fox következett, mely a Fringe harmadik évadát jelentette be. Ha a Smallville kapcsán előhoztam az idény előtti aggódást, akkor ez a Fringe-re szintén áll, az új, az elsőre igencsak gyilkos időpontnak kinéző csütörtök 21 órás spotba került ugyanis a sorozat. Nem is csodálkoztunk így azon, hogy a tavalyi (nagyrészt a remek felvezetésnek köszönhető) nézettség jelentősen visszaesett és veszélybe került a harmadik évad lehetősége. A sorozat ugyan jelenleg hosszú, április 2-ig tartó szünetén van, de Fox vezetői értékelték, hogy az utolsó négy-öt rész során stabilizálódtak, sőt kis mértékben javultak a Fringe eredményei.

Frissítettem az oldalsó sávba kitett berendelés vagy kasza bejegyzést, melyben megtalálhatóak a bizonytalan sorsú sorozatok (szubjektív) túlélési esélyei is.