Upfronts 2010 - ABC

Újoncok

drámák: No Ordinary Family, The Whole Truth, Detroit 1-8-7, My Generation, Off the Map, Body of Proof

sitcomok: Mr. Sunshine, Happy Endings, Better Together

reality: Secret Millionaire

Elkaszálták: Lost, Hank, Eastwick, Ugly Betty, The Deep End, Romantically Challenged, FlashForward, Happy Town, Better off Ted, Scrubs, The Forgotten

Folytatódik: Modern Family, Cougar Town, The Middle, V, Castle, Grey's Anatomy, Private Practice, Desperate Housewives, Brothers & Sisters, The Bachelor, Dancing with the Stars, America’s Funniest Home Videos, Supernanny, Extreme Makeover: Home Edition

Az upfront értékelése:

Az ABC nagy reményekkel vágott neki az idei évadnak, azonban az újoncaik nagy része elhasalt, egyedül a szerdai sitcom-blokk létrehozását tekinthetjük sikeresnek (Hank kivételével). Ráadásul a régi, bejáratott sorozataik is komoly eséseket mutattak be (mondjuk volt miből), többek között a Grey's Anatomy, valamint a Desperate Housewives, mely természetesen az utánuk következő Private Practice és Brothers & Sisters számaira is kihatott. A Castle korrekt eredményeinek ugyan örülhettek, azonban a 2009/10-es évad így is egyértelmű csalódás volt számukra, és a végén már annak is örülhetnek, ha az év végi nézettségi versenyben megelőzik az NBC-t.

A kudarcokkal telített év után idén behúzták a vészféket, ami nem is elsősorban a berendelt újoncok számában, sokkal inkább azok műfaji sajátosságaiban mutatkozik meg. A No Ordinary Family-n és talán még a My Generation-on kívül a többi újoncuk sablonos, már ezerszer hallott alaptörténettel rendelkezik... sitcom fonton már jobbnak tűnik a felhozataluk, bár meglepő, hogy Matthew Perry új sorozata, a Mr. Sunshine midseason-ben kezdődik csak.

Az ABC egyik nagy problémáját már évek óta a rosszul összeállított műsorrendben látom és ez idén sem változott. Nagy butaságnak tartom, hogy a legnagyobb hype-al övezett sorozatukat, a No Ordinary Family-t összeengedték a Glee-vel, mint ahogy a My Generation csütörtök nyolc órás spotja is hagy kívánnivalót maga után. Az meg már csak hab a tortán, hogy idén sem merték bevállalni a Desperate Housewives és a Brothers & Sisters különválasztását.

Műsorrend:

Hétfő:
8:00 DANCING WITH THE STARS
10:00 CASTLE

Kedd:
8:00 NO ORDINARY FAMILY
9:00 DANCING WITH THE STARS
10:00 DETROIT 1-8-7

Szerda:
8:00 THE MIDDLE
8:30 BETTER TOGETHER
9:00 MODERN FAMILY
9:30 COUGAR TOWN
10:00 THE WHOLE TRUTH

Csütörtök:
8:00 MY GENERATION
9:00 GREY'S ANATOMY
10:00 PRIVATE PRACTICE

Péntek:
8:00 SECRET MILLIONAIRE
9:00 BODY OF PROOF
10:00 20/20

Vasárnap:
7:00 AMERICA'S FUNNIEST HOME VIDEOS
8:00 EXTREME MAKEOVER: HOME EDITION
9:00 DESPERATE HOUSEWIVES
10:00 BROTHERS & SISTERS

Midseason: 

MR. SUNSHINE, HAPPY ENDINGS, OFF THE MAP, V