A CBS bekérte a Mad Love-ot

Az upfronts összegzésekor már említettem, hogy több csatornától, így többek között a CBS-től, az ABC-től, valamint legalább egy sorozat erejéig a CW-től várhatunk még midseason-re szóló berendeléseket. Az első és utolsó esetében ez elsősorban a biztonságnak szólna, hiszen viszonylag kevés berendelést adtak le és azért mindig jobb, ha van néhány biztonsági tartalék az évad második felére is. Az ABC-nél viszont érzik, hogy igencsak harmatos upfronts-ot zártak, már ami az újonnan berendelt sorozatokat illeti.

Elsőként a CBS jutott elhatározásra, a Minka Kelly és Jason Biggs főszereplésével készült többkamerás sitcomot, a Mad Love-ot (anno True Love) kérték be 13 rész erejéig. A Tyler Labine-t is soraiban tudó széria négy 20-as éveiben járó fiatal szerelmi életét életét mutatja be és a rövid plot alapján jól illeszkedik a 2010/11-es sitcom divathoz, melyekben  a párkapcsolatokat helyezik előtérbe. A pilot egyébként kedvező visszhangot kapott már a tesztvetítések során is, az ok, amiért végül is nem rendelték be korábban, Lizzy Caplan-hez köthető.

Lizzy a a Party Down miatt csupán egy részes vendégszereplést vállalt, a csatorna azonban állandónak szerette volna és miután a színésznő ebbe nem ment bele, a projekt is tolódott egészen mostanáig. Úgy tűnik, hogy Judy Greer pályázik legnagyobb eséllyel a szerepére. A CBS lehet, hogy még rendel be sorozatot, dráma fronton a Brett Ratner által rendezett, a CIA bürokratikus világát bemutató Chaos és talán még a John Wells kórházi drámája, a Gimme Shelter is benne van a kalapban. Előbbinél a gyártó stúdió, valamint a csatorna között megy a huzavona, a CBS nyolc részre kérne, a 20th Century Fox Television viszont csak 13-ba menne bele.

Az ABC sem tétlenkedik, a Smallville egykori showrunner párosától, Alfred Gough-tól és  Miles Millar-tól érkezik a Charlie Angyalai új változata, illetve annak pilotja, mely után a csatorna dönt a sorsáról .Egy Alias reboot is a tervek között van, de itt hangsúlyozandó, hogy csak puhatolózásról van szó, még a pilot fázistól is messze vagyunk egyelőre. Ezeken kívül 5 pilotszkriptet kért be a csatorna, melyek közül a techno-thriller (mindegyik leírásban ezt a műfaji meghatározást kapta) Department Zero hangzik a legígéretesebben, és azt se felejtsük el, hogy több sitcom pilotot is újraforgatnak.

Az is biztossá vált, hogy a Ghost Whisperer-t nem veszi át a csatorna és a The New Adventures of Old Christinel esélyei is minimálisnak mondhatók.

update: a CBS a mai napon (06. 04.) jelentette be, hogy nem tart igényt Minka Kelly szolgálataira(=kirúgták) és keresik a helyettesét. Több forrás szerint is Sarah Chalke-vel folytatnak előrehaladott tárgyalásokat.

update #2: mostanra biztossá vált, hogy Judy Greer és Sarah Chalke lesz a két helyettes.

update #3: hosszú tárgyalások eredményeként a CBS bekérte midseason-ra a Chaos-t is, a berendelés 13 részre szól. Július 1-én még úgy tűnt, hogy a gyártó stúdió 20th Century Fox TV és a csatorna CBS között nem születik megállapodás és már temettük a produkciót... meglepetésünkre a azonban két és fél hét múlva mégis létrejött az egyezség.

Címkék: chaos, mad love