Megérkezett a Rubicon előzetese

Az AMC harmadik saját gyártású sorozatának a Rubicon-nak a premierjére augusztus 1-jén került volna sor, de a csatorna úgy döntött, hogy próbálnak egy kis hátszelet biztosítani neki, így a pilotot már a vasárnapi Breaking Bad finálét követően levetítik. Az első rész természetesen így még egyszer adásba kerül augusztusban, és akkortól folytatólagosan láthatjuk a 13 részes első évadot.

A téli TCA-turnén az AMC illetékesei a 70-es évek paranoid thrillereihez hasonlították a produkciót, melyben a James Badge Dale (24, The Pacific) által alakított főszereplő egy összeesküvés nyomaira bukkan. A további szerepekben Dallas Roberts-et (Walk the Line, The L Word), Jessica Collins-t (The Nine, CSI), Lauren Hodges-t (Law & Order) Peter Gerety-t (The Wire) és nem utolsósorban Miranda Richardson-t láthatjuk majd.

A showrunneri posztot a veterán Henry Bromell (Homicide: Life on the Street, Chicago Hope, Brotherhood) fogja ellátni, aki a zárójelben szereplő produkciókban David Simon, David E. Kelley, illetve Blake Masters mellett dolgozott eredményesen. A Rubicon kapcsán érdemes megjegyezni, hogy a Mad Men és a Breaking Bad után műfaji váltást is jelent az AMC számára, de ugyanez elmondható lesz majd az októberben induló Walking Dead esetében is. Mindenesetre bízzunk benne, hogy a minőség változatlan marad.

Címkék: rubicon