TCA tour 2010 (nyár) - Fox

Hétfőn a Fox került sorra és így az utolsó országos csatorna is letudta a TCA-s fellépését. A Fox tavaly egészen kiváló évet zárt, ugyan össznézettségben a CBS mögött végeztek, de az igazán fontos 18-49-es mutatókban magabiztos győzelmet arattak és könnyedén hozták a számukra szintén lényeges 18-34-es korcsoportot is. Az újságírók kérdéseire természetesen a csatorna vezetői, Kevin Reilly és Peter Rice válaszoltak. 

  • Hogyan indítsunk el egy reggel kilenckor kezdődő TCA napot? - a Fox illetékesei megtalálták a tökéletes megoldást, az újságírókat reggelivel várták és mindeközben egy a megszokottnál kicsit könnyedebbre vett fél órás Human Target és The Good Guys panelt prezentáltak nekik. Reilly-ék bíznak abban, hogy a két sorozat jó párost alkot majd pénteken és elmondása szerint a nyári gyengébb eredmények ellenére továbbra is bíznak a The Good Guys-ban. A Human Target kapcsán casting hír érkezett: Indira Varma után egy újabb női szereplőt kapott az akciósorozat, a legutóbb az Entourage-ban feltűnő Janet Montgomery egy egykori tolvajt alakít majd, akit Winston (Chi McBride) hoz be a csapatba.

showrunner Matthew Miller, színészek Mark Valley, Jackie Earle Haley, Chi McBride és Indira Varma – Human Target 

  • A Terra Nova kapcsán sajnos rossz híreket kaptunk, az eredetileg midseason-ra tervezett időutazós-dinós sorozat pilotját májusban láthatjuk, a tényleges indulás pedig csak 2011 őszére várható. A Glee-nél már bevált a módszer, de természetesen nem ez volt a fő indok - Reilly-ék szerint több időre van szükségük, és úgy írta le a produkciót, mint egy mozifilmet, csak akkor állhatnak a közönség elé, amikor már tökéletesre csiszolták a vizuális effekteket. Elmondása szerint egy kiváló csapat dolgozik a trükkökön, melyek, legalábbis televíziós mértékkel számítva egyedülállóak lesznek.

       Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy ugyan a kreatív stáb összeállt (többek
       között Brannon Braga, David Fury, Jon Cassar, Steven Spielberg, Craig Silverstein és
       Alex Graves), de a casting még most is tart, egyedül Jason O'Mara szerződtetése
       mondható biztosnak. Emellett az eredeti díszlettervek is a kukában végezték, ugyanis
       a mintegy 85 millió évvel időszámításunk előtt játszódó történet helyszínei túlságosan
       is hasonlítottak az Avatar világához.


Eloise Mumford, James Wolk és Adrianne Palicki - Lone Star

  • A Lone Star panelján a főszereplő James Wolk két igencsak dekoratív hölgyemény (Adrianne Palicki és Eloise Mumford) között foglalt helyet, mely tulajdonképpen egyben utalt a sorozatban eljátszott szerepére. Wolk karaktere kettős életet él, nem tud választani a két felesége között, persze a helyzetet a texasi olaj és komoly dollármilliók is bonyolítják. Az ígéretes produkcióban szerepet kapott két veterán színész Jon Voight és David Keith, a pilotot pedig Marc Webb, a (500) Days of Summer rendezője dirigálta le.

       A producerek több csatornánál is jártak, végül azonban a Fox-nál találták meg a
       számításaikat, akik az "úgy kezeljük, mint egy kábeles sorozatot" jelszóval győzték
       meg őket. Ez főként a főszereplő kikezdhető jelleme miatt volt fontos, akivel ugyan
       nehezebb azonosulnia a nézőnek, viszont így a készítők jóval realistább képet tudtak 
       róla festeni. "Egy olyan sorozatot szerettünk volna, ahol mindenkit a szürke árnyalat
       jellemez, ahol a döntések komplikáltak és a konfliktusokat nem egyszerű megoldani -
       nyilatkozta Kyle Killen showrunner.


Keri Russell és Will Arnett - Running Wilde

  • Mitchell Hurwitz, a Running Wilde alkotója tisztában volt vele, hogy legalább annyi kérdést fog kapni egykori sorozata, a kult státuszba jutott Arrested Develoment miatt, mint új sitcomja kapcsán. "Nagyon szerettük az AD-t és természetesen hiányzik nekünk, még mindig szeretnénk megcsinálni a mozifilmet - nyilatkozta Hurwitz. Tisztában van vele, hogy a két sitcom összehasonlítása elkerülhetetlen, hiszen rajta kívül Jim Valley producer is a stáb tagja, míg a színészek közül Will Arnett (aki a Running Wilde-ban már író és producer is) és a nemrégiben szerződtetett David Cross szintén emlékeztet minket a négy évvel ezelőtt befejeződött sorozatra.
  • A keddi sitcom-blokk másik résztvevője a Raising Hope, melyet Greg Garcia, a My Name is Earl alkotója jegyez. Ezúttal is számtalan kérdés vonatkozott a múltra, Garcia elmondása szerint még mindig dühös az NBC-re az Earl kaszája miatt. Tovább kell azonban lépni és, hogy a korai kaszát megakadályozzák próbál a jövőre koncentrálni - úgy nagyjából 2027-ig tervezünk a sorozattal, ez 17 éves terv, mindent kidolgoztunk és a csúcson fogjuk abbahagyni" - viccelődött Garcia. A sitcom eredeti címe Keep Hope Alive volt, azonban ezt Jesse Jackson-hoz köthető szerzői jogok miatt meg kellett változtatniuk.


Shannon Woodward, Cloris Leachman, Martha Plimpton, Garret Dillahunt és Lucas Neff - Raising Hope

  • Az American Idol-ról és azon belül a zsűritagok helyzetéről számos kérdést kapott Peter Rice. Ellen DeGeneres távozása biztosnak mondható, viszont kiemelte, hogy a napokban felröppenő pletykákat nem tudja megerősíteni, ugyanis eddig még senkivel sem kötöttek szerződést. DeGeneres mellett egyébként valószínűleg Kara DioGuardi is távozik, előbbi helyére Jennifer Lopez érkezhet, rajta kívül pedig Steven Tyler zsűritagságára lehet komoly összegeket feltenni. Végül egy rövid hír erejéig emlékezzünk meg a Glee-ről is - Ryan Murphy most hozta nyilvánosságra, hogy pár héttel ezelőtt Paul McCartney-től kapott két válogatás lemezt. McCartney szerint az elküldött számok működnének a sorozatban és szeretné ha Murphy felhasználná őket. Amit biztosan lehet tudni, hogy az egyik szám a Beatles által előadott Michelle.