Továbbra is tökéletes mérleggel bír az AMC

Az AMC eddigi mérlegét nézve kijelenthetjük, a csatorna alaposan megválogatja, hogy mely sorozattervekre bólint rá. Eddig ugyanis öt pilotot forgattak és mindegyiket bekérték sorozatnak, korábban a Mad Men-t, a Breaking Bad-t, a Rubicon-t és a The Walking Dead-et, míg ezúttal Veena Sud egyelőre cím nélküli (korábban The Killing) projektjére mondtak igent. A múlt hét során több hírforrás is megszellőztette a berendelést, mely végül tegnap vált hivatalossá.

Az AMC újdonsült szériája egy dán minisorozaton (Forbrydelsen) alapul, a történet kiindulópontját egy fiatal lány meggyilkolása adja. Több, egymástól elkülönülő sztorit kísérhetünk figyelemmel, a detektívek nyomozása mellett a gyászoló családdal és a gyanúsítottakkal is megismerkedünk, valamint az üggyel szintén kapcsolatba kerülő helyi politikusok sem maradnak ki a sorból. A sorozat nívós szereposztással bír, a nyomozást vezető Sarah Linden-t Mireille Enos (Big Love) alakítja, míg Billy Campbell (The 4400) Seattle polgármester-jelöltjét, Michelle Forbes (Battlestar Galactica) pedig az áldozat édesanyját játssza majd.

A további szerepekben többek között Brent Sexton-t (Justified), Eric Ladin-t (Generation Kill) és Joel Kinnaman-t (Snabba Cash) láthatjuk majd. A showrunner Veena Sud (Cold Case - forgatókönyvíró és producer) lesz, producerként Mikkel Bondesen (The Good Guys, Burn Notice - producer) segíti a munkáját. A bemutatóra 2011-ben kerül sor, egyelőre nincs pontos időpont, mint ahogy a végleges cím is kérdéses még.

Joel Stillerman, az AMC saját gyártású műsorokért felelős alelnöke így kommentálta a döntést:

We are thrilled to be moving forward with this stunning piece of television. It is a crime drama, but it is also a gripping character based story that pulls you in and doesn't let go. The storytelling is completely compelling, and the show is visually breathtaking.

Az AMC hatodik pilotját, a Hell On Wheels címre hallgató westernt ebben a hónapban forgatják a kanadai Alberta-ban, a csatorna eddigi arányát elnézve jó esélye lesz a sorozatberendelésre.

Címkék: the killing