Entourage - 7. évad

Kontrasztba állítható egymással az Entourage elmúlt két évada, míg a hatodik etap az elején döcögött és a végére lendült bele, addig a mostani ezzel ellentétes utat járt be. Doug Ellin-ék a végjáték kapcsán számos hibát ejtettek, ami alatt nem csak a sorozattól igencsak szokatlan pesszimista befejezést, hanem az erőltetettséget és a komoly aránytévesztést értem. A kép alatt ezt spoilerek társaságában konkrétan is kifejtem.

A Vince-s drog sztori végkifejlete nem lepett meg különösebben, az már annál inkább, hogy az írók rajta kívül több karakternél is a negatív zárás mellett tették le a voksukat. Ari kapcsán ugyan már egy régóta húzódó folyamat végkifejletét láthattuk, de túlzásba estek, az NFL csapat elveszítése, a Deadline Hollywood által közzétett botrány és a felesége elvesztése egyszerre soknak bizonyult. Látszott, hogy erőltetni akarják a drámai részt, de túlzásba estek, a sok csapás miatt már hiteltelennek éreztük a történteket.

Ez Eric esetében még inkább érzékelhető volt, egy kényszeredett problémát tártak a szemünk elénk, amikor a semmiből húták elő a Terence-ügyet, vagyis a Sloan-nal kötendő házassági szerződést. A gond nem a drámai jegyek erőltetésével van, hanem azzal, hogy egyrészt felborult az egyensúly a feelgood és a komolyabb részek között, másrészt, hogy a szereplők életébe behozott nehézségek öncélúnak tűntek. Pedig az évad első fele, sőt talán azt is mondhatom, hogy kétharmada kifejezetten jól alakult, de a zárás lehúzta az összképet.

A csapatból Drama emelkedett ki, hozzá kapcsolódóan idén is számos emlékezetes momentum fűződik, így gondoljunk csak a John Stamos-sal vívott asztalitenisz meccsére, vagy az animációs sorozata körüli bonyodalmakra. Sokáig úgy tűnt, hogy ezúttal is a lúzer szerepkör jut neki, de a végére furcsamód a karrierjét tekintve talán még ő van legszerencsésebb helyzetben. Az évad elején Ari is hozta a tőle elvárhatót, viszont Turtle-el és az ő tequila üzletével nem tudtam megbékélni, a Vince sztori kapcsán pedig főképp a karakteridegen jegyek zavartak.

A hetedik etapra két, az évad nagy részében jelen levő vendégszereplővel bővült a stáb, a Dania Ramirez - Sasha Grey kettős közül inkább az utóbbi teljesítménye dicsérhető. Ha már szép lányok, akkor nem mehetünk el Emmanuelle Chriqui mellett sem, akinek a játékideje egyébként még mindig nem érte el az optimális szintet.

Idén még a szokásosnál is több cameo-t láthattunk, a szokásoknak megfelelően álljon itt egy évad végi lista: Nick Cassavetes, Bob Saget, Jerry Jones, Adrian Peterson, Randall Wallace, John Stamos, Tom Sizemore, Shawn Merriman, Stan Lee, Aaron Sorkin, Jessica Simpson, Mike Tyson, Chris Bosh, Lenny Kravitz, Mark Wahlberg, Sean Combs, Marc Cuban, Jeffrey Tambor, Kevin Love, Peter Berg, Richard Branson, Queen Latifah, Brian Urlacher, Jordan Farmar, Christina Aguilera, Drew Brees, John Cleese, Eminem, Minka Kelly.

Jövőre a mindössze hat részből álló záró évad fog következni, bízom benne, hogy ez alatt a rövid idő alatt is sikerül rendbe tenni a dolgokat és a mozifilm csak egyfajta bónusz lesz és nem a félbemaradt történetszálak elvarrására szolgál majd.

Értékelés:

Címkék: entourage