The Event - pilot

Az NBC idei legnagyobb reménységéről van szó, komoly pénzeket öltek a reklámkampányba és bíznak abban, hogy megtörik az utóbbi évek tendenciája, vagyis sikerrre tudnak vinni egy high concept sorozatot. A The Event készítői minden egyes alkalommal hangoztatják, hogy tanultak az elődök hibáiból és okos, de ezzel együtt dinamikus történetvezetést, valamint gyors válaszokat ígértek. Nézzük, hogy a pilot mennyire tudott megfelelni ezeknek a kritériumoknak.

A történetről, illetve magának az 'eseménynek' a mibenlétéről nem tudunk meg sokat, inkább csak sejtetéseket kapunk, az első részben tehát a négy-öt kérdést feldobok, kevés választ adok formulát játszatták el velünk az írók. Az ígéretek szerint a következő két-három epizódban ezek közül jó párat megválaszolnak, egyelőre csak bizakodhatunk, hogy ez valóban így lesz. A sztorit láthatjuk a kis és nagy ember szemszögéből is, a két főszál Sean Walker barátnőjének eltűnése és az utána való nyomozás, valamint az amerikai elnök és a titkos alaszkai támaszpont felfedezése és az ehhez kapcsolódó bejelentés volt.

A pilot legfőbb erénye, hogy sikerült felkelteni az érdeklődésemet, de nagyon sok fog múlni azon, hogy a rész végi cliffhangerre milyen magyarázatot találtak ki. A megvalósítás tévés szinten jónak mondható és színészgárdára sem lehet panaszunk, többek között Jason Ritter (Joan of Arcadia, The Class), Blair Underwood (Dirty Sexy Money, In Treatment), Sara Roemer (Fired Up), Scott Peterson (Gilmore Girls), Zjelko Ivanek (Damages) és Laura Innes (ER) is a stáb tagja. Ritter-t, a kis ember belekeveredik a nagy összeesküvésbe helyzet miatt gyorsan sikerül megkedvelni, Sara Roemer eyecandy szempontból tökéletes választás, Underwood és főként Ivanek személyében pedig két rendkívül karizmatikus színészt szerződtettek, bízzunk benne, hogy jól megírt karaktereket kapnak majd.

A pilot legnagyobb hibája az időben ugrálások voltak, pontosabban az, hogy túl sokszor és ezzel együtt feleslegesen alkamazták. A flashbackek várhatóan maradni fognak, de a gyakoriságukon mindenképp csökkenteni kell. A hibáival együtt egy korrekt pilotot sikerült összehozni, de a döntő szót, vagyis hogy nézős marad-e majd csak később, nagyjából a harmadik-negyedik rész környékén mondom ki. A pilot nézettségével elégedett lehet az NBC, a hétfő 9 órás slot-ban 10.87 millió néző követte a sorozatot, a 18-49-es korosztályban pedig 3.6-os ratinget sikerült elérnie.

Értékelés:

Címkék: the event