Bored to Death - elkezdődött a második évad

A gyenge nézettség dacára az HBO megtartotta a Bored to Death-et, legfeljebb annyi kifogásolnivalónk lehet, hogy a múlt hét vasárnap elkezdődött második évad is csupán nyolc részből fog állni. Az Escape from the Dungeon! címre hallgató évadnyitóban nem kellett csalódnunk, tavalyhoz hasonlóan ezúttal is jól megírt karakterek, valamint remek párbeszédek jellemezték az epizódot.

Jonathan elégedetlen a jelenlegi helyzetével, a kiadója visszautasította a második regényét és pénzszűke miatt kénytelen egy esti iskolában tanítani. Az amatőr írók számára tartott óráira ráadásul finoman szólva is érdekes diákok adták be a jelentkezésüket, illetve ahogy ő fogalmazott:

All of my students are
in a lot of mental pain.

Mindeközben a licenc nélküli magánnyomozónk egy új megbízást kap, ennek során megismerkedhetünk egy lovasrendőr gyermekkori traumájával, majd nem sokkal később Jonathan szado-mazo kalandokba keveredik. Az ügyet ugyan sikerül megoldania, de ahogy azt már megszokhattuk, közben kínos, a mi szempontunkból természetesen vicces, szituációkba keveredik. George és Ray sincs túl jó passzban, előbbinek le kell faragnia a kiadásaiból, ha meg akarja tartania az Edition címre hallgató magazinját, utóbbit pedig dobta a barátnője.

A sorozat akkor működik igazán, amikor a három főszereplő együtt van jelen a képernyőn, az első részben erre csak egyszer került sor, remélhetőleg a későbbiekben emelkedni fog majd a Danson - Schwartzman - Galifianakis közös kalandok száma. A nyitánnyal tehát elégedettek lehetünk, akik tavaly megkedvelték a noir-otic comedy-nek is hívott Bored to Death-et, most sem fognak csalódni, a többiek számára pedig marad a sorozat címével való viccelődés.

Végül a nézettségről röviden: az első részt 1,05 millióan követték figyelemmel az HBO-n, (18-49-ben 0.5-es rating), mely ugyan növekedést mutat a tavalyi számokhoz képest, de a Boardwalk Empire felvezetésével ez bizony gyenge eredmények számít, ráadásul az utána következő Eastbound & Down számai is jobbak voltak.

Értékelés:

Címkék: bored to death