Az év legemlékezetesebb jelenete

A Breaking Bad egészen kiváló évadot produkált idén, mely jelző a harmadik szezont összességében nézve és egyes részleteit tekintve is igaznak mondható. Az év legemlékezetesebb jelenete is a sorozathoz fűződik, a One Minute (3x07) című epizód utolsó öt perce valószínűleg sokunk emlékezetébe beleégett. A hogyan kell egy filmben/sorozatban feszültséget teremteni tananyagot ez alapján kellene oktatni, külön kiemelendő Michelle Maclaren rendező és Michael Slovis operatőr bravúros teljesítménye.

Utóbbi így emlékezett vissza a jelenet forgatására:

Poor [Episode 7 Director] Michelle MacLaren... It was a very tall order and a very complicated scene with a lot of bits and pieces, some of them very complicated, with effects, guns and blood. And you have to realize that the minute something goes wrong with effects, there is a lengthy reset time and we were shooting late in the season, the days were short, we didn't have a lot of time. We did it very quickly, very efficiently -- it was just a lot of pieces, but they all added up to something quite extraordinary.

Érdekesség, hogy a The Walking Dead most vasárnapi epizódját is Michelle MacLaren rendezte, az alábbi jelenet is bizonyítja, hogy az AMC nem véletlenül ragaszkodik a tehetséges direktornőhöz. A videó természetesen spoileres, így csak azoknak ajánlott, akik már látták az adott részt, illetve akik biztosak abban, hogy a későbbiek folyamán nem próbálják be a sorozatot (halkan hozzáteszem, ez nagy hiba lenne).

Címkék: breaking bad