Boss: politikai dráma a Starz műsorán

Viszonylag ritkán fordul elő, hogy még a pilot elkészülte előtt zöld utat adjanak egy sorozatnak. Legutóbb a The Walking Dead esetében láthattunk erre példát, a megelőlegezett bizalom végül mind a nézettséget, mind a kritikusi visszajelzéseket tekintve kifizetődött az AMC-nek. Ezúttal a Starz vállalta be a rizikót, a Boss című politikai drámára adtak le nyolc részes sorozatberendelést. A gyártó Lionsgate TV két héttel ezelőtt küldte körbe a sorozatterv szkriptjét és a hírek alapján több kábelcsatorna is komoly érdeklődést mutatott iránta, a licitből pedig a Chris Albrecht vezette Starz került ki győztesen.

A főszerepben az eddig elsősorban komikusi oldaláról ismert Kelsey Grammer-t láthatjuk, akinek ez lesz az első kábelsorozata és egyúttal az első drámai tévészerepe. A történet szerint Grammer Chicago polgármesterét alakítja, akinél (egy idővel egyre rosszabbá váló) mentális betegséget diagnosztizálnak és erről rajta kívül csak az orvosa tud. Természetesen ez csak a kiindulópont, politikai machinációkat, a hatalomért folytatott harc bemutatását és egyéni drámákat ígérnek a készítők, akiket Shakespeare Lear Király című tragédiája inspirált a forgatókönyv megírásakor.

A stábtagok között megtaláljuk az Apocalypto forgatókönyvíróját Farhad Safinia-t, valamint az ismert független filmes Gus Van Sant (Good Will Hunting, Milk) is közreműködik a produkcióban. A kétszeres Oscar-jelölt rendezőnek ez az első tévés produkciója, a pilot levezénylése mellett produceri feladatokkal is bír majd. A bemutató időpontjáról egyelőre nincs hivatalos információnk, jövő év vége, esetleg 2012 eleje tűnik a legvalószínűbbnek.

Címkék: boss