TCA tour 2011 (nyár) - Starz

A mai TCA-tour összefoglalóban a Starz panelján elhangzottakkal ismerkedünk meg. A fizetős kábelcsatornát természetesen az elnök Chris Albrecht képviselte a rendezvényen. Mielőtt a sorozatok kitárgyalásába kezdenénk, nézzük meg, hogy néz ki a Starz-nál a közeljövő felhozatala: jelenleg is műsoron van a Torchwood: Miracle Day, október 21-én érkezik a Kelsey Grammer-féle politikai dráma a Boss, a Spartacus: Vengeance januárban startol, az 1960-as évek Miami-jában játszódó, Jeffrey Dean Morgan-nel felálló Magic City szintén 2012-ben debütálhat, mint, ahogy a japán anime alapján készült Noir is akkor kerül bemutatásra.


Liam McIntyre, Lucy Lawless, Manu Bennett, Dustin Clare, Katrina Law (színészek), Steven S. DeKnight (készítő) – Spartacus: Vengeance

Boss: a sorozatban Kelsey Grammer Chicago polgármesterét alakítja, akinél (egy idővel egyre rosszabbá váló) mentális betegséget diagnosztizálnak és erről rajta kívül csak az orvosa tud. Természetesen ez csak a kiindulópont, politikai machinációkat, a hatalomért folytatott harc bemutatását és egyéni drámákat ígérnek a készítők, akiket Shakespeare Lear Király című tragédiája inspirált a forgatókönyv megírásakor. A stábtagok között megtaláljuk az Apocalypto forgatókönyvíróját Farhad Safinia-t, valamint az ismert független filmes Gus Van Sant (Good Will Hunting, Milk) is közreműködik a produkcióban, mint a pilot rendezője és producer.

A főszereplőt alakító Grammer-nek ez az első drámai szerepe, legalábbis a televíziózást tekintve, a színész korábban a Cheers, valamint a Frasier kapcsán vált rendkívül népszerű és egyben elismert komikussá. A Frasier-t követő időszak azonban már korántsem alakult ilyen jól, a Fox által sugárzott Back to You, illetve az ABC-s Hank is gyorsan megbukott. Utóbbi kapcsán egyébként több, negatív előjelű megjegyzése volt Grammer-nek, amin a jelen lévő újságírók igencsak meglepődtek, ritka az, amikor valaki így ekézi a korábbi sorozatát: "Senki nem szerette a Hank-et és ezt meg is lehet érteni, hiszen egyáltalán nem volt vicces, már a koncepció is rossz volt" - mondta Grammer.


Connie Nielsen, Hannah Ware, Kathleen Robertson, Jeff Hephner (színészek), Gus Van Sant, Farhad Safinia (készítők), Kelsey Grammer (színész) - Boss

"Úgy döntöttem, hogy tartok egy kis szünetet. Mindenképp változtatni szerettem volna, a magánéletemben és a szakmámban egyaránt. Egy dráma sorozat készítése jó ötletnek tűnt, tulajdonképpen olyan volt, mintha visszatértem volna a kezdetekhez - Grammer színházi színészként kezdte a pályafutását. Érdekes, hogy még a Boss előtt megkérdezte valaki tőlem, hogy miért erőltetem a tévézést... ez talán a legnevetségesebb dolog, amit valaha is kérdeztek tőlem. Imádom a munkámat, imádok történeteket elmesélni és egy áldás számomra, hogy ezt a televízióban tehetem meg, ez egy fantasztikus médium." 

Spartacus: Vengeance: nem meglepő módon a panel során az újságírók egyik fő témája a kényszerű színészcsere volt. Az Andy Whitfiled sajnálatos betegsége miatt Spartacus szerepét átvevő Liam McIntyre így nyilatkozott erről: "ez egy olyan szerep, amely kapcsán azt kívánod, hogy bárcsak ne szabadult volna fel... Andy fantasztikus munkát végzett az első évad során, nagyon nehéz lesz az örökébe lépnem, de mindent elkövetek annak érdekében, hogy ez sikerüljön."


Liam McIntyre, Lucy Lawless (színészek) – Spartacus: Vengeance

"Andy felhívott engem" - folytatta McIntyre. "Ilyen nehéz helyzetben is képes volt rá, azt hiszem ez mindent elmond a személyiségéről. Szerencsét kívánt és emellett ellátott néhány hasznos tanáccsal a szereppel kapcsolatban." McIntyre a kiválasztása előtti hetekről is mesélt, elmondása szerint a Starz Új-Zélandra küldte és mellé adtak egy személyi edzőt, akivel elsősorban a kardforgatást gyakorolták. Nem sokkal később egy ex-katonai kiképző is érkezett, a vele eltöltött idő sem volt éppen leányálom. A helyzetet nehezítette a 'Christian Bale-szindróma', a Spartacus forgatása előtt ugyanis úgy kellett izmot felszednie, hogy az azt megelőző szerepére rengeteget fogyott.

Torchwood: a Torchwood kapcsán kellemetlen hírek érkeztek. Albrecht szerint a sorozattal, annak ellenére, hogy mind a minőséget, mind a nézettséget tekintve elégedettek, nem terveznek hosszútávra. Ennek két oka van, egyrészt a BBC-vel való korprodukciós szerződés egy évre szólt és nem egyszerű egy újabbat kivitelezni, másrészt és ez a nyomósabb érv, Russell T. Davies készítőnek még nincsenek tervei az ötödik évadra. Albrecht azonban kihangsúlyozta, hogy amennyiben megszületik az ötlet és Davies-nek lesz elég ideje a kivitelezésre, akkor mindent megtesznek annak érdekében, hogy folytatódjon a sorozat.