A gyászoló Sterling Archer

Apparently, that’s my grieving process.

Az egoista, a veszélyt, a nőket és az alkoholt nagyjából ugyanolyan arányban kedvelő Sterling Archer visszatért a kis képernyőre és szokásának megfelelően alaposan megdolgoztatta a rekeszizmainkat. A mostani epizód tulajdonképpen egy történetileg összefüggő, három felvonásból álló minisorozatnak tekinthető, a tényleges harmadik évadot (13 részel) pedig majd jövő év elején mutatja be az FX.

Archer nehezen dolgozza fel Katya elvesztését, a rész tulajdonképpen kedvenc titkosügynökünk gyásszal övezett útkeresését mutatja be. Utóbbi persze ironikusan értendő, hiszen az útkeresés az ő értelmezésében annyit tesz, hogy az Isis-t otthagyva egy kis szigeten tengeti a napjait, szakállat növeszt, whiskey-be fojtja a bánatát és frissen házasodott nőket csábít el. Malory persze nem hagyja annyiban a dolgot, utánaküldi egyik régi ismerősét, a hangzatos névvel és kissé old school stílusjegyekkel bíró Rip Riley-t (Patrick Warburton 'alakításában').

Rip természetesen rátalál az (anti)hősünkre, majd ezt követően a páratlan páros nem mindennapi kalandokba keveredik, mindez többek között magában foglalja egy repülőgép óceánba való lezuhanását, egy éhes cápát, valamint a kalózokkal való barátságkötést. Rip: You just killed like ten pirates. Sterling: Wow, if the five year old me knew that, he'd get a huge boner. Fergeteges, nem túlzás azt állítani, hogy a sorozat történetének egyik legjobb epizódját kaptuk, bizony sokszor csak kapkodtuk a fejünket a zseniális egysorosok és a hasonló jelzővel illethető dialógok között.

Two personal records: For breath-holding and sharks shot in the frickin’ face!

Adam Reed és Matt Thompson nagyon magasra tette a lécet, remélhetőleg a Heart of Archness alcímet kapó történetfolyam következő két epizódja is képes lesz majd ezt a színvonalat tartani. Végezetül egy részben Archer-hez kapcsolódó hír, az FX az Isis ügynökök sikerén felbuzdulva a múlt héten újabb animációs komédiát rendelt be. A két, szülői felügyelet nélkül maradt tini életét bemutató Unsupervised januárban az Archer harmadik évadával párban indul majd. 

Értékelés:

Címkék: archer