TCA tour 2012 (tél) – ABC

Paul Lee nem hazudtolta meg önmagát és egy Work It-hez kapcsolódó megjegyzéssel nyitotta meg az ABC panelját. "Jó reggelt kívánok, mit gondolnak a Work It-ről?" - hangzott a csatorna elnökének kérdése az újságírókhoz, mely elé odabiggyeszthetnénk a költői jelzőt is, hiszen az utóbbi évek egyik leggyatrább kritikai visszajelzésével bíró sorozatáról beszélünk. Lee próbálta megvédeni a komédiának csúfolt szériát, de ez nem sikerült túl meggyőzőre, szerencsénkre a második heti nézettségi adatok azt mutatják, hogy már nem sokáig lesz műsoron.

Bizonyára emlékszünk még Robert Greenblatt-nek, az NBC elnökének kijelentésére, miszerint rendkívül gyenge őszt zárt a pávás csatorna. Lee sem kertelt, gyorsan összegezte az ABC őszi teljesítményét, annyi a különbség, hogy ő mindezt ellenkező előjellel tette, véleménye szerint jól teljesített (nem is vitatkozunk vele) eddig a csatorna. Ráadásul nagyon bízik a midseason-ös felhozatalban, ahol olyan sorozatok mutatkoznak majd be, mint a The River (február 7-én), a GCB (március 4-én), a Missing (március 15-én), valamint a Scandal (április elején). Ezek közül egyértelműen a dokumentarista stílusban forgatott, horror elemekkel tarkított The River (második kép) tűnik a legérdekesebbnek, a kritikusok szerint az Awake mellett a legjobb idei újonc pilotról van szó.

A berendelés mindössze nyolc részre szól, így nem csoda, hogy az újságírók rákérdeztek arra, hogy vajon minisorozatról beszélünk-e. Lee ezt kategorikusan cáfolta, majd hozzátette, hogy Steven Spielberg (produceri státuszt tölt be a The River-nél) szerint ennyi epizód alatt tud megfelelően kibontakozni a sorozat. Véleménye szerint az első évad elégedettséggel tölti el majd a nézőket, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy a legfontosabb történetszálakat lezárják. Lee szerint amennyiben a nézettség megfelelően alakul, nem látja akadályát annak, hogy folytatódjon a széria.

A komédiákról se feledkezzünk meg, a többszöri címváltozáson átesett Apartment 23 (első kép) áprilisban fog debütálni és megkapja a Modern Family felvezetését, míg a Cougar Town vélhetően márciusban kezdi meg a harmadik évadát. Az újságírók nagy része kedveli Bill Lawrence sitcomját, így nem csoda, hogy itt hosszabb ideig elidőztünk. Lee szerint sikeres volt a showrunner 'kalóz akciója', miszerint ősszel a Cougar Town színészei jó néhány ABC sororozatban cameoztak egyet és bízik benne, hogy sikerül feljebb tornászni a nézettséget. 

Hozzátette, hogy a jövőben akár a Cougar Town, Happy Endings, Apartment 23 hármasból egy fiataloknak szóló komédia blokk is lehet majd. Azt már én teszem hozzá, hogy Lee realitásérzékén még dolgozni kell egy kicsit... Végül néhány rövid hír: a Revenge második évada (jó esélye van rá) már új helyszínen játszódik. Ha már az előbb a cameokról beszéltünk, meg kell jegyezni, hogy Marc Cherry fel fog tűnni a  Desperate Housewives záró epizódjában. Elmondása szerint egyébként az utolsó képsor már hét évvel ezelőtt, a sorozat kezdetén megfogant a fejében. A Taken sorozatváltozata Ashley Judd-dal, vagyis a Missing első évadja (10 epizód) kerek, lezárt történetet kínál.