TCA tour 2012 (tél) – Showtime

Tavaly kiváló évet futott a David Nevins által vezetett Showtime, így az elnök úr nyugodtan várhatta a TCA-s panelon elhangzó újságírói kérdéseket. A fizetős kábelcsatornánál évek óta a Dexter számít a zászlóshajónak - bár ez manapság inkább már csak a nézettségben nyilvánul meg; viszont az is nyilvánvaló, hogy közeledünk ahhoz a ponthoz, amikor a sorozat még méltósággal tudna elbúcsúzni a nézőktől. Nevins elmondása szerint várhatóan két évadig marad műsoron kedvenc sorozatgyilkosunk, mindezt azonban egyelőre nem szabad hivatalos információnak tekinteni.
 
 
Nézzünk néhány premier dátumot: A Nurse Jackie, The Big C, The Borgias hármas április 8-án tér vissza, az Episodes második évadja pedig nyáron lesz látható. Utóbbi kapcsán Nevins megjegyezte, hogy igen komoly promóciót fog kapni, a berendelés pedig ezúttal már kilenc epizódra szól. A The Borgias-ról rendkívül pozitívan nyilatkozott, egyrészt a nézettségét emelte ki, mely az első évad során jóval az elvárásaik fölött volt, emellett pedig a kreatív iránnyal is elégedett, az utolsó két részt leszámítva már látta a második etapot és lenyűgőzte őt.
 
Az executive session során szóba került Oliver Stone régóta készülő dokumentumfilmje, a hangzatos címmel bíró Secret History of America, Nevins bízik benne, hogy a nyár folyamán adásba tud majd kerülni. A csatorna jelenlegi legidősebb sorozata a Weeds, Jenji Kohan dramedy-je számára a nyolcadik évad szinte biztosan egyben az utolsó is lesz. A Homeland-ről kevés új információ látott napvilágot, persze ez részben érthető, hiszen nem rég ért véget az első felvonás. Nevins folyamatosan ködösített - "Brody és Carrie kapcsolata még csak most kezdődött. Rengeteg lezáratlan kérdés maradt a két karakter között."
 
 
Végezetül térjünk ki a Shameless paneljára, melyen végig kiváló hangulat uralkodott. William H. Macy szerint az általa alakított Frank-nek kiváló humora van, a karakterét pedig a következő szavakkal jellemezte: keményen dolgozó, ambiciózus és kreatív #irónia. Emmy Rossum vette át a szót tőle, aki a karakterével kapcsolatba megjegyezte, hogy a második évadban erkölcsi szempontból több hibás döntést is hoz majd... A sorozat készítője John Wells keményen beszólt az országos csatornáknak, véleménye szerint a West Wing-et (Wells társkészítő volt) napjainkban csak kábelre lehetne eladni. Nem sokkal később a Shameless második évadjára terelte a szót, amíg tavaly az epizódok felénél a történetet az angol szériából vették át, ezúttal csak eredeti sztorival dolgoznak.