Januárban érkezik a The Americans

Kellemes meglepetés ért ma reggel, amikor megláttam, hogy kijött az első előzetes a The Americans-hez, az 1980-as években játszódó kémdráma ugyanis részemről a jövő év egyik leginkább várt sorozata. Az FX alkotása januárban fog debütálni, az alábbiakban egy ismertetőt olvashattok a hidegháborút (is) testközelbe hozú szériáról, remélhetőleg minnél többen kedvet kaptok majd hozzá.

keri-russell-matthew-rhys-the-americans-fx.jpg

történet: a 80-as évek Amerikájában járunk, Ronald Reagan elnöksége és a kis-hidegháború idején. A történet középpontjában két KGB ügynök áll, a Keri Russell és Matthew Rhys által alakított szereplők házasok és ami még érdekesebb, magukat amerikainak kiadó kémek. Az egész életük megszervezett, még a gyerekeik sincsenek tisztában azzal, hogy kik a szüleik. A történet közvetlenül Reagan elnökké választása után kezdődik, az ügynököket pedig nem sokkal ezután költöztetik egy Washington közelében lévő kisvárosba. A készítők egy feszültséggel teli sorozatot ígérnek, de természetesen komoly hangsúlyt helyeznek a család beilleszkedésére is az új környezetbe/szituációba és a hírek szerint a sötét humor is erősen jelen lesz a sorozaban.

a stáb: az FX szereti felkarolni a fiatal tehetségeket, így nem lepődtünk meg azon, hogy a showrunner a zöldfülü Joe Weisberg lett, aki ezt megelőzően a Damages, valamint a Falling Skies íróstábjában dolgozott. Azt is megszokhattuk a csatornától, hogy az ilyen esetekben, amikor is egy tapasztalatan készítőre bíznak egy sorozatot, mindig mellérendelnek egy veteránt, aki felügyeli az első évad munkálatait. A választásuk Graham Yost-ra esett, mondani sem kell, hogy a Justified, Boomtown és a Raines alkotója tökéletes lesz ebben a szerepkörben (is) és biztosak lehetünk abban, hogy jó irányba tereli a The Americans-t.

A főbb szerepekben a Keri Russell (Felicity), Matthew Rhys (Brothers & Sisters), Noah Emmerich (Truman Show) hármast láthatjuk, míg a pilot rendezéséért Gavin O'Connor volt felelős. Utóbbi nevéhez fűződik 2011 egyik legkellemesebb meglepetése, a Warrior című filmdráma..

forgatás/recenziók: a The Americans az FX történetének legdrágább pilotja, mindez a gyártó Fox TV Studios elnöke David Madden szájából hangzott el. A legtöbb pénz a nyitó jelenetre ment el, azt nem volt hajlandó elárulni, hogy ez pontosan mit takar, azt viszont megosztotta a jelen lévő újságírókkal, hogy a 13 részes első évadot New York-ban forgatta/forgatja a stáb. A 75 perces kezdő részt egy héttel ezelőtt láthattak a MIPCOM 2012 elnevezésű, Cannes-ban rendezett tévés/filmes vásáron, az eddigi visszajelzések pedig rendkívül biztatóak. A leírások egy feszes tempójú, kiváló színészi alakításokkal és gyönyörűen fényképezett sorozatként írják le a The Americans-t. 

A tovább mögött meg lehet tekinteni az első előzetest.

Címkék: the americans