Epizodisták podcast 1x01 - Emmy jelöltek 2013

Egy ideje tervezgetjük már Donnie-val és Bruzsyval, hogy útjára indítunk egy sorozatokról szóló podcastot, és tessék, pont kapóra jött az Emmy-díjátadó jelöléseinek nyilvánosságra hozatala, melynek kapcsán az első adásban hőböröghettünk egy sort az Akadémia kétes értékű döntésein, lelkendezhettünk a megérdemelt jelölések kapcsán, és közvetve értékelhettük is kicsit az elmúlt sorozatévad termését. A főbb kategóriák kivesézése közben éltettük az angol sorozatokat, mérlegre tettük Benedict Cumberbatch népszerűségét, és leváltottuk az FX kreatív programigazgatóját (a három állításból csupán kettő igaz). Az adás végén megtippeltük, hogy szeptember 22-én melyik drámának és vígjátéknak ítélik oda a szobrocskát, és a podcast egyetlen állandó rovatában top hármas listát állítottunk az Emmy történetének számunkra legfájóbb mellőzéseiből.

A technika egyelőre még ellenünk dolgozott, néha a visszhangok is be akarnak szállni a beszélgetésbe, a hangsávok egymásra illesztése révén pedig prekog képességekre teszünk szert, és olykor már azelőtt nevetünk a másik podcastelő poénján, mielőtt elhangozna, de reméljük, azért így is élvezhető az adás, és legközelebb igyekszünk javítani a minőségen. Már ami a hangot illeti.

Az adás spoilermentes, még a tavaly ősszel lement évadok kapcsán is csak virágnyelven beszéltünk.

Ja, hogy maga a podcast. A soundcloudon hallgatható, le is tölthető, íme a link. Lesz majd rss, meg itunes, meg minden, ami kell. Update: most már leszedhető MP3 formátumban (jobb klikk, mentés, és a többi), illetve embeddeltük is.

    • Az adás főcímzenéjét a The Soultrampstől csentük.
    • A teljes 2013-as jelöltlista itt böngészhető.
    • Az Epizodisták blog álomlistája, amit Ingorionnal közösen állítottunk össze.
    • Plusz egy helyesbítés: Mary McDonnellt a Major Crimesért nem jelölték Emmy-re, csak a The Closerben nyújtott vendégszereplői alakításáért. Még így is túlbecsültem az Akadémiát.

1x01 - Emmy jelöltek 2013 by Epizodisták on Mixcloud