A Writer's Room első adásában: Breaking Bad

Milyen lehet napjaink legtöbbet emlegetett sorozatainak kulisszái mögé nézni és a showrunner, valamint az írógárda által betekintést kapni az ott folyó kreatív munkába? Ezt a kérdést tette fel a Sundance Channel, akik a tettek mezejére léptek és az Entertainemnt Weekly magazinnal közösen úgy döntöttek, hogy elkészítik a Writer’s Room című műsort, melyben hétről-hétre egy sorozat készítésének folyamatába nyerhetünk bepillantást.

Az első rész a Breaking Baddel foglalkozik, a showrunner Vince Gilligan, a főszereplőt alakító Bryan Cranston, valamint az író/producer gárda eleveníti fel az elmúlt öt esztendő legérdekesebb emlékeit. Így többek között választ kapunk arra honnan jött a sorozat ötlete, miért szerette volna Cranston mindennél jobban ezt a szerepet, miként működik egy írói szoba a mindennapokban, valamint a forgatás utolsó napjai és egy meglepő tetoválás is szóba kerül.

A házgazda szerepét az Oscar-díjas Jim Rash tölti be, a következő hetekben pedig olyan sorozatok kerülnek terítékre, mint a Parks & Recreation, a Dexter, a New Girl, a Game of Thrones és az American Horror Story.

A tovább mögött a Breaking Bad záró évadának legújabb, spoilermentes előzetesét lehet megtekinteni. 

Rendkívül hatásos promóról van szó, amellett, hogy a sorozathoz hasonlóan gyönyörűen fényképezett képsorokat láthatunk benne, többlet mondanivalót is rejt magában. Bryan Cranston a 19. századi költő, Percy Bysshe Shelley "Ozymandias"című versét szavalja el, mely a nagyhatalmú vezetők és birodalmak elkerülhetetlen bukását vetíti előre. Bizonyára nem véletlen, hogy a sorozat hatvanadik, Rian Johnson (Brick, Looper) által rendezett epizódja is ezt a címet kapta.