The Pacific: ezúttal a csendes-óceáni hadszíntérre kalauzolnak minket

A Band of Brothers végét követően nem sokkal már megindultak a találgatások egy hasonló felépítésű minisorozatról, mely ezúttal a csendes-óceániai hadszínteret mutatná be. Tisztában voltunk vele, hogy a produkció nem egyhamar fog összejönni, már csak a két producer Spielberg és Hanks elfoglaltságai miatt sem.

Végül sikerült tető alá hozni, a The Pacific 2007 augusztusában kezdett el forogni Ausztráliában, végül 2008 májusában fejezték be a helyszíni munkákat. Természetesen ezt követően is bőven volt még tennivaló, rengeteg utómunka várt még a stábra és Hans Zimmer is csak 2009 áprilisára végzett a zenei aláfestéssel. A minisorozat Eugene Sladge With the Old Breed, valamint Robert Leckie Helmet for My Pillow könyvein alapul. Mondanom sem kellene, természetesen mindkét szerző megjárta a csendes-óceáni hadszínteret. A harcterekről is essék néhány szó, többek között a Guadalcanal, Cape Gloucester, Peleliu, Okinawa és Iwo Jima-i csatát is láthatjuk majd.

A költségvetésről több adat is napvilágot látott, szinte bizonyos, hogy a 200 millió dollárt! időközben meghaladta. Annó a BoB is rekorder volt a maga 125 milliójával, és úgy tűnik ezt a szerepet a The Pacific is be fogja tölteni. A kérdés az, hogy vajon minőségben fel tudja-e venni a versenyt vele. A Band of Brothers minden elfogultság nélkül állíthatom zsenálisra sikerült, tökéletesen kapták el a hangulatát, a karaktereket, csodálatos zenével megsépkelve, mindmáig az egyik legemlékezetesebb háborús film/sorozatélményem. Nem könnyű tehát a Pacific feladata, de én bizakodó vagyok ezzel kapcsolatban.

Természetesen Spielberg-ék hasonlóképpen a produkció mögött vannak, az eddig kiszivárgott információk szerint többek között Bruce McKenna lesz az egyik író, ő már a BoB-nél is közreműködött, valamint George Pelecanos is a fedélzeten van, aki a Wire több, mint féltucat részét vetette papírra. Mondanom sem kell, ennél jobb ajánlólevél nem kell. A produkcióban Stephen Ambrose, a BoB szerzőjének fia Hughes is résztvesz, mint konzultáns. A casting is remekül sikerült, szerencsére ezúttal is nagyrészt ismeretlen arcokat választottak, így még hitelesebbek tudnak maradni, persze egy-két ismerős névbe belebotlunk, James Badge Dale, William Sadler, de ez bőven belefér.

Tisztában vagyok vele, a The Pacific nemcsak a hadszíntérben fog különbözni a BoB-től, vélhetően egy másfajta megközelítésű, hangulatú sorozatot kapunk. Jobb is ez így, hiszen bármennyire is kiválóan sikerült az előd, nem szabad azt lemásolni. Bízom benne, hogy egy más, de minőségét tekintve hasonló szintet képviselő minisorozatot kapunk.

A tegnapi TCA turnén az HBO bejelentette a Pacific premierdátumát is, 2010 márciusának elején, vagy közepén várható majd. Végezetül jöjjön a trailere.
 


 

Címkék: the pacific