TCA tour 2009/nyár: összefoglaló

A TCA-tourt, vagyis (szabad fordításban) a tévés kritikusok rendezvénysorozatát egy évben kétszer, július végén, vagy augusztus elején, illetve januárban rendezik meg. Tegnap ért véget a nyári "kurzus", melynek keretein belül elsőként a kábel, majd ezt követően az orzságos csatornák mutatták be őszi terveiket, valamint promótálták új sorozataikat. A csatornák vezetői mellett showrunnerek, producerek valamint színészek is az újságírók rendelkezésére álltak.

Számos sorozat kapott megújítást (elsősorban kábelesek - nyári idényből adódóan) valamint számos érdekes információ hangzott el a jövőbeni tervekről. Elég hosszú lenne a felsorolás, így inkább az átláthatóbb megoldást választottam és mindegyik csatorna egy linkre mutat, melyek összefoglalják az adott napi eseményeket. Néhányat kiegészítettem pár információval, amely nem szerepelt az egyébként jól sikerült mediaweek-es összefoglalókban.

Elsőként a TCA-Awards győztesei:  itt tekinthetők meg. Végre BSG-s siker!

július 30.:  HBO

Ami a cikkben nem szerepel: Little Britain cancel, The Pacific most már hivatalosan is 2010-es márciusi kezdést kapott, Treme 2010 áprilisában jöhet. Flight of the Conchords előtt nyitva az út a harmadik évadhoz, csak a készítőkön múlik a döntés. A Scorsese-féle Boardwalk Empire-ről eddig nagyon jó a visszhang, de még nincs kész a pilot vágása. Ha azzal végeznek, akkor talán szeptembertől indulhat a forgatás. Még nincs tehát berendelés, de jó esélyei vannak. In Treatment: van esély a harmadik évadra.

Az HBO-n és a később tárgyalandó FX-en kívül a TCA-tour keretein belül a többi kábelcsatorna ezúttal nem jelentett be nagy horderejű döntést . Ez alól még talán a USA Network a kivétel:, berendelte az In Plain Sight harmadik, valamint a Burn Notice negyedik és a Royal Pains második évadát. Covert Affairs sorozatberendelést kapott, míg a White Collar 2009 októberében indul majd.
Illetve a SyFy kapcsán még annyit, hogy Zak Penn Alphas sorozatterve pilotmegrendelést kapott.

augusztus 3.:  CBS   Ami a cikkben nem szerepel:a Three Rivers pilotot újraforgatják.

augusztus 4.:  CW  Ami a cikkben nem szerepel: további feldolgozások várhatóak majd a csatornától.

augusztus 5.:  NBC  Ami a cikkben nem szerepel: Friday Night Lights október 28-án tér vissza a Direct TV-re, az NBC-n csak jövő nyáron. Trauma kapcsán Jeffrey Reiner azt nyilatkozta, hogy nem fognak minden részben a pilotban látott robbantgatások/tűzijátékok lenni, de a sorozat energikus, pörgős vonala végig meglesz. Chuck valószínűleg csak jövő márciusban tér vissza.

augusztus 6.:  FOX  Ami a cikkben nem szerepel: elvileg szabad kezet kap Joss Whedon a Dollhouse második évadában. Peter Berg szerint van esély a Virtuality folytatására, európai koprodukcióban. Hangsúlyozom, nagyon-nagyon halvány esély ez, még Ron Moore sem kezdett tárgyalásokat...

augusztus 7.:   FX   Ami a cikkben nem szerepel: az idei évben három dráma és három sitcom pilotot forgattak. A  csatornától egy éven belül ez rekordnak számít. Eddig az Archer és a Lawman került berendelésre belőlük, a többi pilotról nem esett szó.

augusztus 8.:  ABC  Ami a cikkben nem szerepel: V premierjét kihirdették: november 3. 20 órás slot.