Boardwalk Empire: jövőre láthatjuk Scorsese sorozatát

Az előjelek is már több, mint biztatóan alakultak, de a hivatalos bejelentésre tegnap estéig kellett várnunk: az HBO berendelte Martin Scorsese az 1920-as évek Atlantic City-ében játszódó sorozatát. A mester a talán hozzá legközelebb álló témát választotta, ismét az alvilágba kalauzol minket, a politikai összefonódások, valamint a korszak jegyeinek bemutatására is nagy hangsúlyt fektetve. A sorozat Nelson Johnson, Boardwalk Empire: The Birth, High Times, and Corruption of Atlantic City című könyvén alapszik, és Scorsese mellett a könyv tartalma is bizonyítja, hogy egy igencsak grandiózus vállalkozásnak nézünk elébe.

Az HBO, szokásához híven, első körben 12 részt (pilotot is beleszámítva) kért, természetesen a téma nagysága miatt több évadra terveznek, reméljük a nézettség is ennek megfelelően alakul majd. A forgatás idén ősszel kezdődik, és ugyan premierdátumot még nem tűztek ki, de várhatóan jövőre lesz a bemutató, én egyelőre egy szeptembert valószínűsítek.

A pilot rendezője Martin Scorsese, aki ezt követően is részt vállal a produkció alakításában, sőt egy későbbi rész rendezésére is van még esély. A készítők közül fontos kiemelnünk Terence Winter-t, akinek nevéhez több, mint 20 résznyi Sopranos forgatókönyv fűződik, így a téma nem lesz ismeretlen számára. A producerek között megtalálható még a szintén Sopranos kötődésű Tim Van Patten, valamint Mark Wahlberg és Stephen Levinson is.

A szereposztásra sem lehet panaszunk, az 1920-as évek Atlantic City-ének központi figuráját, Nucky Thompson-t Steve Buscemi alakítja. Ugyan testfelépítésükben eltérnek, de ettől függetlenül nem lehet kétségünk, hogy Buscemi remek választásnak bizonyult. A további főbb szerepekben pedig Kelly Macdonald-ot (Nem vénnek való vidék), Michael Pitt-et (A Falu), Michael Kenneth Williams-et (The Wire - A Drót) és Michael Shannon-ont (A Szabadság útjai) láthatjuk majd.

Részemről (is) nagy várakozás előzi meg a produkciót, mindenesetre az alapanyagnak, valamint a stáb összetételének köszönhetően jó esélyünk van arra, hogy sikerül megfelelniük az elvárásoknak. Az HBO-nak pedig idénre már csak egy feladata maradt, berendelni a a George R. R. Matin fantasy-éből készült Games of Thrones-t, és valóban új aranykorszak veheti kezdetét a csatornánál.