Nyomozzunk egy kicsit, vagy inkább mégse? - The Forgotten és NCIS: LA

The Forgotten - pilot: Jerry Bruckhemier és Danny Cannon (CSI, Eleventh Hour) nem biztos, hogy nekem való párosítás. Mindenesetre azért adtam egy esélyt a sorozatnak...Történetünkben egy önkéntesekből álló csapattal ismerkedünk meg, akik olyan esetekkel foglalkoznak, melyekkel a rendőrség már nem boldogult, elsősorban ismeretlen áldozatok ügyeit próbálják felgöngyölíteni.

Az alapsztori valószínűleg nem sokakat hoz izgalomba és itt következik a rossz hír, ez a pilot 45 percére is igaz lesz. Röviden kifejezve unalmas. Már a nyitó képsorok, illetve az alatt hallható bevezető elbizonytalanít minket, melyben az áldozat narrálását hallhatjuk. Ezt követően összejön a csipet-csapat, hogy rendkívül "érdekfeszítő" módon megpróbálja kideríteni a személyazonosságát, végül megoldani az ügyet.

Na, azért dicsérjünk is valamit, a Bruckheimer sorozatokhoz híven a képi világ most is rendben van - igen, körülbelül ennyi a pozitívum, a szereplők is sablonosak, hiába van itt például Christian Slater, csak szenved ezzel a szereppel, de az i-re a pontot igazán az újonc srác irritáló karaktere rakja fel. Még csak azt sem tudom mondani, hogy a procedurális sorozatok kedvelőinek be fog jönni, szerintem ők is bealszanak majd rajta. 

Értékelés:  


NCIS: LA - pilot: az eredetit pár rész után kaszáltam, ugyan azt értékeltem, hogy a nyomozás mellett a karakterizációval is foglalkoztak, de a a lelkesedésem így sem tartott ki sokáig. A nyomozás szál nem tudott lekötni és a karakterek között sem volt igazán olyan, aki maradásra bírt volna. Úgy tűnik ez lesz a helyzet a spinoffal is, melyről különösebben rossz dolgokat nem tudok mondani, de ugyanígy a pozitívum rovatba sem lehet sok mindent feljegyezni.

A már a címadásnál is megmutatkozó kreativitás jellemző a nyomozási metódusra, nem sok érdekességet tudtak belevinni, de azért azt is jegyezzük meg, hogy a párbeszédek során volt egy-két jól eltalált szöveg. Linda Hunt késői castingolása remek ötletnek bizonyult, Chris O'Donnell és LL Cool J pedig nagyjából hozzák azt, amit várhatunk tőlük, vagyis a közepes teljesítményt.

Egy rész egy eset szisztéma, karakterizáció, és egy átívelő ügy, középpontban O'Donnell ügyével, melyet valószínáleg apránként fognak majd adagolni, és talán az évad végén feloldani. Én biztosan nem maradok, de aki kedveli az anyasorozat, valószínűleg az LA címre hallgató spinoffban sem fog csalódni.

Értékelés: