The Good Wife - pilot

Ha a kritikai visszhangot nézzük, akkor a Good Wife igencsak kedvező előjelekkel várhatta a kedd esti premierjét, ugyanis a legtöbb kritikus körében magas tetszési indexet ért el. Mikor az upfronts-on bemutatták még sok reményt nem fűztem hozzá, de a promók, valamint a pozitív visszajelzések engem is arra sarkalltak, hogy adjak neki egy esélyt.

Mivel tisztában voltunk az alapsztorival, nem ért meglepetésként minket az első néhány perc, ennek ellenére végig feszültséggel teli és jól megkomponált volt. Elsősorban Margulies alakításának, valamint az operatőri munkának köszöhettük ezt, már itt megmutatkozott, hogy egy minőségi darabbal van dolgunk. Egykori Vészhelyzetes főnővérünk Alicia Florrick-ot alakítja, az államügyész nejét, aki a bevezető percekben amennyire lehet méltóságteljesen részt vesz azon a sajtótájékoztatón, melyen államügyész férje lemond hivataláról, korrupciós és szex vádak következtében. Jön a snitt hat hónapot ugrunk előre az időben, a férj börtönben csücsül, Alicia pedig kénytelen visszamenni ügyvédnek, abba a szakmába melyet már több mint egy évtizede nem gyakorolt, ráadásul ez férje egykori munkája miatt is több kellemetlenséget okozhat...

Visszagondolva a pilotra, semmi különös újítást nem raktak bele, amit már ne láttunk volt egy másik ügyvédes sorozatban, de mégis működik a dolog. OKosan felépítették, az arányokat jól osztották el - magánéleti szál, bírósági tárgyalás, nyomozás, kis átívelő sztori. És persze Margulies alakítása is nagyban hozzájárult ahhoz, ilyen pilot kerekedjen ki a végén, jól egyensúlyoz a kemény, mindent elbírok, valamint az érzelmeit kimutató karakter között. A cég, ahova felvették csupán gyakornoki állást ajánl neki, természetesen vannak itt régi barátok - Josh Charles, ellenfelek - Christine Baranski, Matt Czhuchr, és segítséget is kap Archie Panjabi személyében.

Egyelőre  a játékidő is jól van elosztva, utóbbival van talán a legtöbb jelenete, a már elsőre szimpatikus Panjabi a nyomozásban segít neki, a többiek pedig épp elegendő mennyiséget vannak a képernyőn, figyelembe véve, hogy itt azért Alicia személyében közpoti karakterrel van dolgunk. Az arányokkal a két gyerkőcnél sincs probléma, persze lehet, hogy ez valamelyest változik majd a későbbiekben, de nem lesz velük gond, hiszen az első benyomások alapján jó casting-gal van dolgunk.

A pilot végig lekötött, nagyon jól összerakták, a kérdés csak az, hogy tudják-e végig hozni ezt a szintet. Elsősorban a műfaji keretek miatt mondom ezt, mert kábeles mennyiségű 13 résznél könnyebben megoldható, országoson már kevésbé. No, de félre a pesszimizmussal, a pilot nagyon is rendben volt, az alkotók pedig elnyerték a bizalmamat, így érdeklődve várom mit hoznak ki majd a történetből/karakterekből.

Értékelés: 

Címkék: the good wife