Amikor random nézel egy epizódot

Igencsak ritka az, amikor egy sorozatba random módon belenézek, talán csak a Family Guy képez ez alól kivételt. Az utóbbi időben azonban két élőszereplős sorozatnál is előfordult, jelesül a House hatodik, valamint a Flashpoint harmadik évadának nyitórészeinél. Mindkettő esetében fontos szempont volt, hogy minimális előtudás szükségeltett az epizódokhoz, talán csak a House kapcsán kellett egy-két plusz infót beszerezni a kimaradt évadokból.

Greg már a promók során is felkeltette az érdeklődésemet és a másfél órás, akár különálló filmként is funckionáló Broken valóban remekül sikerült. Mindenesetre visszaszokni/pótolni nem fogok, a már bejáratott formula továbbra sem tud hosszútávon érdekelni. Külön kritikát sem fog kapni a rész, nem mintha nem érdemelné meg, de kissé furcsán venné ki magát egy általam nem nézett sorozathoz kapcsolódó elemezgetés...

A harmadik évadába lép kanadai Flashpoint pilotja annó nem fogott meg, így hagytam is a sorozatot. Közben egyre több pozitív visszajelzést lehetett hallani, főleg a második évad kapcsán. A sorozatról Deino írt egy remek ajánlót, a spoilermentes részig mindenki bátran elolvashatja és ezáltal minden bizonnyal kedvet is kap a sorozathoz. A 3x01-es One Wrong Move-ra keresztelt epizódnak pedig különösen remek visszhangja volt, így többek között a sorozat fordítópárosa Darkspell&Deino ajánlásának is köszönhetően megnéztem a részt. Ráadásul itt még kevesebb előtudás szükségeltetett hozzá és bizony nem is okozott csalódást, egy végig pörgő, remekül megkomponált részt láthattam.

Elképzelhető ugyan, hogy a jövőben is még sor kerül néhány a fentiekhez hasonló random rész nézésére, de az is biztos, hogy rendszert azért nem csinálok belőle. Mindenesetre a két fent említett sorozat évadniytóját mindenkine bátran ajánlom, nem, vagy csak minimális (azért nem árt, ha pár House részt látott az ember o. c.) előismeret szükségeltetik hozzájuk és nem fogja megbánni.

Címkék: house, flashpoint