The League: fantasy football-lázban

Korábban már írtam, hogy az FX idén mindegyik pilotját bekérte sorozatra, így ne lepődjünk meg, ha az idei és főként a következő évben jó pár újoncukkal találkozunk majd. Közülük elsőként a fantasy football-os The League érkezett meg, mely már csak a témája miatt is ígéretesen hangzott.

Én idén kezdtem bele a játékba és bár az eredményeim egyelőre közepesen alakulnak, tegnap például egy négy pontos, fájdalmas vereség, de azt el kell ismernem, hogy  valóban remek játék. Persze a sorozatban bemutatott rajongás kissé eltúlzott, és néha már igencsak abszurdnak titulálható. Egy baráti társasággal ismerkedünk meg, akik már évek óta űzik a játékot, és amelynek elég nagy a presztízse közöttük. Arra, hogy mennyire is fontos számukra, csak egy gyors példa - az öt fős társaságból ketten jogászok, az egyik ügyvéd, míg a másikuk ügyész. Egy áruházi betörő esetében kezdenek el alkudozni, melynek a végén pár évet sikerül lefaragni az illető büntetéséből annak köszönhetően, hogy az ügyvéd srác odaadja az első körös választási jogát...

Ebből is látszik, hogy a sorozat humora kifejezetten jól passzol az őt felvezető, a tapló humor megtestesítőjének tartott It's always Sunny in Philadelphia-hoz. Ahhoz azonban, hogy hasonló szintre jusson, még bőven van miben fejlődnie. Volt ugyan egy-két kifejezetten jól sikerült poén, de még nem állt össze igazán a sorozat, némely szituáció kicsit erőltetettnek tűnt és a karakterek is egy kaptafára készültek. Szó se róla, mindegyiknek van egy-egy jellegzetes vonása, de talán a focihoz kevésbé értő nőfaló srác figuráján kívül a többiek igencsak szürkék egyelőre.

A fantasy football-os jelenetekre külön is kitérve: nagyjából erre számítottam, természetesen bőven foglalkoznak a játékosakkal, valamint a draft-tal, de az látszik, hogy próbáltak alapszinten maradni. Érthető, hiszen még Amerikában, ahol valóban a köztudatban van ez a játék, sem engedhetik meg maguknak, hogy nagyon a mélyére ássanak, hiszen a nézettség az elsődleges. A draft táblát szerencsére közelebbről is mutatták és ugyan pár helyen talán bele lehetne kötni (amellett, hogy ez persze szubjektív is), korrektnek mondható. A sorozat már csak a focis vonatkozások miatt is kap még két-három résznyi esélyt, aztán meglátjuk, hogy nézős tud-e maradni. A nézettség egyébként nem alakult valami fényesen, egy esetleges második évadhoz jöbb nézőmegtartás kell majd a Philly után.

Értékelés:

Címkék: the league