Human Target: egyelőre középszer

Nem mondhatjuk, hogy manapság túlkínálat lenne akciósorozatok terén, így többek között ezért is volt várós a Fox midseason-ra tartogatott újonca. Az azonos című képregény alapján (melyhez sok köze azonban nincs) készült sorozattól persze azért nem vártunk világmegváltást, abban viszont az előjeleket tekintve joggal bízhattunk, hogy heti 40 perces kellemes kikapcsolódást biztosít majd. Az első két részt követően vegyes benyomásaim vannak, de erről bővebben a kép alatt.

Christopher Chance egy kis túlzással mindenhez értő "testőr", akinek feladata, hogy bármi áron megvédje az ügyfeleit. Azért is raktam idézőjelbe a testőr szót, mert nem a hagyományos, általunk elképzelt foglalkozásról van szó, Chance ugyanis a munkaadójaőrzése mellett a probléma forrását is megkeresi és ez ugye nem nagy meglepetés, általában likvidálja is. A kompániához tartozik még a többek között a megbízásokat intéző Winston, valamint a külsősként dolgozó, de remek kapcsolatokkal rendelkező Guerrero. Az alapsztorink ki is merül annyiban, hogy a heti megbízást követhetjük végig, azaz epizódikus sorozatról beszélhetünk, illetve emellett még kapunk néhány kisebb karaktermomentumot.

A szereposztásra nem panaszkodhatunk, az emberi célpontot Mark Valley alakítja, akit személy szerint még a Boston Legal-ban kedveltem meg, legutóbb pedig a Fringe-ben láthattuk. Fizimiskáját tekintve mindenképp alkalmas a szerepre, de az eddigi két rész alkalmával az alakításába sem igazán köthetünk bele. Persze egyelőre nem is nehéz a feladata, de attól még tény, hogy ami a szerephez szükséges - a magabiztos, nők kedvence, mindenre van valami megoldásom - típust biztosan hozza. A fent említett Winston-t Chi McBride (Puishing Daisies) alakítja, aki a tőle megszokott manírokat hozza ezúttal is. A csapat harmadik tagjaként Jackie Earle Haley (Watchmen - Rorscach) Guerrero szerepében tűnik fel, a megjelenésében nem, de hanghordozását és mimikáját tekintve kissé hátborzongató karakter behozatala eddig nyerő ötletnek tűnik.

A szereplők közötti összhangra sem panaszkodhatunk, azonban a sorozat epizodikussága már kevésbé nyerte el a tetszésemet. Minden bizonnyal, elsősorban Chance múltjára koncentrálva kapunk majd egy átívelő szálat is, de a heti ügyeket sem ártana érdekesebbé tenni. Ugyan korrekt iparosmunkáról van szó, de ennél személy szerint valamivel többet vártam, legalább azt, hogy ne legyen ennyire kiszámítható. Ez főleg a pilotban mutatkozott meg, amelyben kis túlzással Tricia Helfer volt az egyedüli adrenalinnövelő. A BSG-s tábból egyébként Donelly Rhodes, azaz Cottle doki is beugrott egy kisebb mellékszerepre, sőt nem kis meglepetésre a végén egy Danny Glover cameo-t is láthattunk (bár mag a a jelenet teljesen felesleges volt).

A kivitelezésre nem panaszkodhatunk, látszik, hogy költöttek a pilotra, de ez érthető módon önmagában kevés. A második rész kicsit javított az addigi összképen, bár az alapsztori ezúttal sem volt egetrengető, az internet minden titkát felfedő The Skeleton Key-ért ment a vadászat..., de ettől eltekintve, egy jól összerakott, élvezetes részt tettek le elénk. Egyébként a sorozat szemmel láthatóan a 'ha már nincsen állandó női főszereplőnk, akkor minden egyes epizódba rakunk egy jócsajt' elvet követi, ezúttal a legutóbb Dexter-ben kissé labilis, de annál dögösebb újságírót alakító Courtney Fordra esett a választásuk. Ha már a pilot kapcsán szóba hoztuk két egykori BSG-s szerepvállalását, most egy fél perces szerepre Alessandro Juliani (Gaeta) tűnt fel.

Az alapanyagban rejlő lehetőségek, a szereposztás, valamint a promók után többet vártam a sorozattól, de azért még nem temetem. A pilot egyértelmű csalódás volt, és ugyan a második rész sem volt minden tekintetben meggyőző, de jól szórakoztam rajta, így néhány résznyi esélyt még fog kapni tőlem. Végül a nézettségről röviden: vasárnap debütált a sorozat és bár az össznézettsége tekintve nem panaszkodhat (10 milliós nézőszám), a 18-49-es mutatókban ennél valamivel többet vártak a Fox fejesei (főleg premier lévén - 2.9). A szerdai második rész ránézésére ugyan jobban hozott - ismét 10 millió feletti össznézőszám és 3.4-es demó, de egy rendkívül erős felvezetést biztosító American Idol után ez igencsak gyengének mondható.

Értékelés:


Címkék: human target