Justified: Olyphant ismét rendet tesz

Timothy Olyphant (Deadwood, Damages, Hitman) a múlt heti TCA-turné során kissé kényelmetlenül érezte magát az újságírói kérdésektől, legtöbben ugyanis egykori sorozata - Deadwood, valamint a hamarosan debütáló Justified közötti hasonlóságok felől érdeklődtek. "That show is over, and this is just beginning. And that's appealing."...."Both charachters wear hat. But after that, they start to become their own thing."  - többek között ezek a válaszok jöttek tőle, objektívan nézve azonban van alapja az említett sorozatok és leginkább a két főkarakter összehasonlításának.

Az FX által prezentált Justified-ban Olyphant egy US Marshal-t (Raylan Givens) alakít, akit egy Miami-ban történt incidens után szülővárosába, Harlan-ba helyeznek át. A széria ugyan napjainkban játszódik, de megtalálhatóak benne a westernfilmek főbb stílusjegyei, valamint Givens módszerei is gyakran eszünkbe juttatják majd a vadnyugati seriffek gondolkodásmódját. A karakter leírásában egyébként szerepel a "modern day 19th century-style lawman" részlet, mely szintén a fenti állítás igazát bizonyítja. Olyphant mellett a további szerepekben többek között Natalie Zea-t (Dirty Sexy Money), Walton Goggins-t (The Shield), Jacob Pitts-et (Eurotrip) és Kevin Rankin-t (Trauma, FNL) láthatjuk majd.

A sorozat Elmore Leonard Fire on the Hole novelláján alapul, a showrunneri posztot pedig Graham Yost kapta meg, aki pályafutását a Speed (Féktelenül) forgatókönyvével kezdte, míg tévés korszakában a Boomtown és a Raines kreátora volt. A kezdeti stádiumban még Lawman címre hallgató sorozat tavaly kapta meg a berendelést, az első évad 13 részből fog állni. A premier március 16-án lesz, és az eddig kiszivárgott információk, valamint promók alapján joggal bízhatunk benne, hogy az FX ezúttal is egy kiváló drámát hozott össze nekünk. A Justified új előzetese részben spoileres ugyan, de ezzel együtt érdemes megtekinteni, tökéletes kedvcsináló a sorozathoz.

Címkék: justified