Sorozatberendelést kapott a The Walking Dead

Tavaly augusztusban kitörő örömmel fogadtuk a hírt, miszerint az AMC megvásárolta Robert Kirkman nagysikerű képregényének a Walking Dead-nek a megfilmesítési jogait. A képregény egy már számtalanszor feldolgozott témát mutat be, zombi apokalipszis után vagyunk, melynek során a túlélők egy kicsiny csoportja próbál menedéket keresni. Kirkman ugyan nem újította meg a műfajt, de az utóbbi évtized egyik legjobb élőhalottas történetét alkotta meg  és egy végig feszült hangulatú, remek ötletekkel és ütős cliffhangerekkel operáló (jelenleg is futó) képregényt tett le az asztalra.
 
 
Az AMC erőteljes licitet folytatott érte, mely már akkor sejtetni engedte, hogy komoly szándékaik lesznek a projekttel. Ez ma bizonyítást nyert, ugyanis a csatorna zöld utat adott a sorozatnak, ami esetünkben hat részes berendelést jelent. Azt is mondhatnánk, hogy megelőlegezték a bizalmat, ugyanis múlt héten kezdődtek el csak a pilot castingjai, és bár reménykedtünk a berendelésben, ilyen korán szinte senki nem számított rá.
 
Persze ha azt mondom, hogy a forgatókönyv és rendezés (a piloté biztosan), egy bizonyos Frank Darabont (A Remény Rabjai, Halálsoron) nevéhez fűződik majd, aki emellett még produceri státuszt is kapott, máris érthetővé válik az AMC gyors döntése. Januárban a pilot bekérését követően egyébként Darabont egy hat részes story arc-ot - ötlettervet mutatott be, mely állítólag rendkívül meggyőre sikerült.
 
A munkálatok júniusban, Atlantában kezdődnek meg, és a premier időpontja is megvan már: októberben debütál a sorozat, a csatorna tradicionális Fearfest-jének (thriller és horror műsorok kerülnek ekkor a képernyőkre) keretein belül. Ahogy korábban már említettem a szereplőválogatás fázisában tartunk, eddig Jon Bernthal-t (The Pacific, Eastwick) szerződtették le a produkcióhoz.
 
A Walking Dead az AMC negyedik saját gyártású sorozata (valamint egy felejthető mini, a The Prisoner), a Mad Men, a Breaking Bad, valamint a nyáron bemutatkozó Rubicon mellett. A jelenleg futó sorozataik minőségéből, valamint az alapanyagból és Darabont nevéből kiindulva rendkívül biztató a helyzet és jó esély mutatkozik arra, hogy egy méltó képregényfeldolgozás születik majd.