Party Down - a második évad kezdéséről

A Party Down szerencsére ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta, Los Angeles legrosszabb rendezvényszervező cégének alkalmazottjai ezúttal is nagyszerű, a keserédes humort előtérbe helyező fél órát biztosítanak nekünk. Rob Thomas, valamint a showrunner-i tisztséget betöltő John Enbom nagyon helyesen nem változtatott a tavalyi sikerrecepten - egy rész alatt egy parti bemutatása, mely során természetesen számos előre nem látott probléma üti fel a fejét, elsősorban a csapat hozzáállásának és hát valljuk, be hiányos szakmai tudásának (legtöbbjük lecsúszott színész) köszönhetően.

A Party Down iskolapéldája annak, hogy kell szatírát csinálni, egy mindvégig a földön maradó, realista sorozat, melybe tökéletesen illesztik bele a komikus, adott esetben ironikus jeleneteket. Az évadnyitóban egy rocksztár backstage bulijára látogatunk el, aki unja a körülötte lévő felhajtást és végre valami igazit, valósat szeretne átélni. Ez össze is jön neki, Roman-el szerepet cserélnek (előbbi pincér, utóbbi rocksztár lesz) és a 2x01 tán legjobb jelenetei fűződnek az új szerepkörrel ismerkedő karakterekhez.

Persze, igazságtalanok lennénk, ha a többieket nem említenénk meg, már csak azért is, mert az első évad végén látott cliffhangereket nagyon szépen fűzték tovább, kifejezetten tetszik egyelőre, ahogy Henry és Casey kapcsolatát kezelik. Ron-t is viszontlátjuk és ahogy azt sejtettük, a nagy terv rosszul sült el, a Ken Marino által játszott karakterre pedig most már nyugodtan használhatjuk az örökös lúzer jelzőt. Az állandó gárdából (Ryan Hansen is visszatért) csak egy valaki hiányzott, Jane Lynch, aki annó a Glee forgatása miatt már az első évad zárásakor sem lehetett jelent.

A Starz-nak szerencsére sikerült elérnie, hogy  egy részre beugorjon majd, viszont az egyértelmű volt, hogy a helyére egy új állandó szereplőt kell találni. Megan Mullally-ra esett a választás, aki ugyan közel sem olyan harsány, mint Lynch karaktere, de összességében nem keltett rossz benyomást, főleg annak tükrében, hogy igencsak alacsonyak voltak az elvárásaim vele szemben.

Végezetül essen szó a Party Down távolábbi jövőjéről, konkrétan a harmadik évados berendelés esélyeit vizsgálva. Ahogy arra az előbb már utaltam, Jane Lynch-et az első évad végén veszítette el a sorozat, míg az utóbbi pár hét során először Adam Scott - állandó szereplő lesz jövőre a Parks & Recreation-ban -, majd Lizzy Caplan és Ryan Hansen - egy-egy országos pilotban kaptak szerepet (kettejüknél természetesen csak a berendelés esetén lenne probléma) -  harmadik évados szereplése vált kétségessé.

A tovább mögött egy második évadot felvezető, a sorozat karaktereire koncentráló videót rejtettem el, melyben az őket alakító színészek, valamint a készítők nyilatkozatát hallhatjuk.

Címkék: party down