Újabb Battlestar Galactica spinoff a láthatáron

Mark Stern, a Syfy alelnöke először idén márciusban számolt be arról, hogy egy újabb Battlestar Galactica-hoz köthető sorozatot szeretnének indítani, mely azonban eltérne a hagyományos keretektől. Ekkor még nem tudtuk, hogy ezzel pontosan mire utal, de Maureen Ryan-nek köszönhetően végre részleteket is megtudtunk a produkcióval kapcsolatban. Egy online (tévében nem vetített, csak weben elérhető) sorozatról van szó, mely a Blood & Chrome címet fogja viselni.

A spinoffot a Battlestar Galactica írói stábjának egyik legtehetségesebb tagja, Michael Taylor fogja jegyezni és a fiatal William "Husker" Adama első cylon háború idején átélt megpróbáltatásait követhetjük majd figyelemmel. A Razor flashbackjeiben már belepillanthattunk ebbe a korszakba, melyeket egyébként szintén Taylor jegyzett. Várhatóan kilenc, vagy 10  epizódra számíthatunk, ezek átlagosan 10 percesek lesznek, így tulajdonképpen együttesen egy 90 vagy adott esetben 100 perces fimet tesznek ki. Az előzetes hírek alapján nem kell majd csalódunk a vizuális effektek minőségét illetően sem.

Taylor így jellemezte a Blood & Chrome-ot:

It's a story that will take us to new corners of the Battlestar world (or worlds), and yet it aims to be a very contemporary war movie in a lot of ways. I would say I'm thinking as much of Afghanistan and Iraq-the reality of Hurt Locker, Sebastian Junger's Restrepo, and similar movies-as I am about about the largely implied past of  Battlestar.
.....
We're not going to be shying away from R-rated blood and guts and sex, because this is initially meant to air online, we pretty much have no restrictions in that department.

A Blood & Chrome szereposztása egyelőre még várat magára, személy szerint kifejezetten örülnék annak, ha a fiatal Bill Adama szerepében a Razor-ban is látott Nico Cortez tűnne fel.

Az új spinoff mellett a a Comic Con-nak köszönhetően a Caprica-ról is érkeztek hírek. Ronald D. Moore arra kérdésre, hogy mennyi esélyt lát egy második évadra rendkívül optimistán választ adott. Több, az első évad második felére vonatkozó kérdés is megválaszolásra került, az ain't it cool összeszedte a legfontosabb információkat. Az új, spoilereket is tartalmazó két és fél perces promó pedig a tovább után található.