Hawaii Five-0 - pilot

A Hawaii Five-0 esetében a CBS egy régi sikerreceptjéhez nyúlt vissza, a csatornán  ugyanezen címmel 1968 és 1980 között ugyanis már futott egy sorozat. Az újragondolt változat kapcsán nem voltak túl nagy elvárásaim, elsősorban egy könnyed 40 percre számítottam, melyben a nyomozás szál mellett azért bőven jut idő a karakterekre és némi akcióra is. Nézzük, hogy ezek közül melyeket tudta teljesíteni a pilot.

A remake az eredetihez hasonló alapfelállással bír, egy különleges rendőri alakulatot követhetünk nyomon, akik a Hawaii szigetén ügyködő bűnözők között tesznek rendet. A pilot során a csapat létrejöttének lehetünk szemtanúi, az apja gyilkosa után eredő, ellentmondást nem tűrő katona, a lánya miatt Hawaii-ra költöző nyomozó, egy helyi ex-zsaru, valamint az ő, rendőrakadémiát hamarosan elvégző unokatestvére alkotja a gárdát.

Az már az első jelenet során nyilvánvalóvá vált, hogy a pilot komoly költségvetéssel bír, tévés szinten látványos akciójeleneteket sikerült összehozni. A sorozat ezen a téren abszolút hozta tehát az elvárásokat, amihez hozzájárult Len Wiseman (Live Free or Die Hard, Underworld) dinamikus rendezése is. A karakterek kapcsán azonban vegyes kép alakult ki bennem, a legnagyobb gond éppen a főszereplővel volt. Ez egyrészt az írók hibája, akik egy olyan figurát hoztak létre, aki egyetlen eredeti jellemvonással sem rendelkezik, másrészt a helyzetet súlyosbította Alex O'Loughlin harmatgyenge alakítása is.

A többiek szerencsére ellensúlyozták, főként Scott Caan volt elemében, de a Lost után ismét Hawaii szigetén kikötő Daniel Dae Kim és Grace Park sem okozott csalódást, bár tény, hogy utóbbinak azért aem ártana egy kis hízókúra. Jól működik a csapaton belüli chemistry, és aminek külön örülök, hogy egyelőre nem erőltetik a nyomozósdit, helyette sokkal inkább a karakterek közötti interakciókra helyezik a hangsúlyt. A Hawaii Five-0 nem akar többnek kinézni, ami, egy önmagát nem komolyan vevő, szórakoztató sorozatról van szó, bízok benne, hogy a későbbi részek során is ez lesz rá a jellemző.

Végezetül essen szó a nézettségről: a sorozat a hétfő 22 órás sávban kapott helyet, vagyis a CSI: Miami helyét foglalta el. A CBS elégedett lehet az első heti teljesítményével, össznézettségben felülmúlta a felvezetését (Mike & Molly) - 14.1 millió néző, míg a 18-49-es korosztályban egy szintén jónak mondható 3.9-es ratingre volt képest.

Értékelés:

Címkék: hawaii five o