Men of a Certain Age - a 2. évad kezdéséről

Végre valahára visszatért 2009 legjobb újonca. A Men of a Certain Age alaposan rászolgált erre a titulusra, a jelenlegi mezőny egyik legemberközelibb, minden ízében természetesnek ható drámájáról van szó. A második évad idén decemberben vette kezdetét és az eltelt két epizód alapján nyugodtan állíthatjuk, hogy tartja a megszokott színvonalat. Ray Romano és Mike Royce alkotása a sorozathoz remekül illeszkedő főcímzene (a Beach Boys-féle 'Men I Grow Up To Be a Man') után ismételten elvarázsolt minket. A kép alatt spoilerek társaságában folytatom tovább.

Az első évad végén mindhárom főszereplőnk komoly elhatározásra jutott, Joe felhagyott a szerencsejátékkal és a golf pályafutására szeretne koncentrálni, Owen végre kibékült az apjával és egyúttal az autókereskedés vezetője lett, míg a bohém Terry megkomolyodni látszik és az előbb említett barátja segítségével munkát kapott. Egy kicsit változott tehát az alapfelállás, de a lényegi dolgok, mint az elsőrangú karakterizáció, az életszerű párbeszédek (emlékezzünk csak a szemüveges eszmecserére) és a keserédes humor változatlan minőségben vannak jelen.

Szerencsénkre a színészi alakításokban sem történt változás, a hármas mindegyike meggyőző játékkal jelentkezett. Tavaly még meglepetésnek mondtam Ray Romano teljesítményét, most viszont természetesnek vettem azt, hogy játszi könnyedséggel  birkózott meg a kissé gátlásos Joe szerepével. A nyitó epizód alapján egyébként - ezúttal nem hagyta faképnél Michelle-t, úgy tűnik, hogy ha ideiglenesen is, de sikerült legyőznie a szemérmességét. Kifejezetten tetszett, hogy a második rész során bevonták a történetbe a két gyermekét is, a fiához kapcsolódó történetszál, valamint a közös jeleneteik különösen emlékezetesre sikerültek.

A főnöki pozícióba eleinte nehézkesen beletanuló Owen kapcsán Braugher-t kell dicséretben részesítenünk, aki ezúttal is bizonyította, hogy rendkívül széles színészi repertoárral rendelkezik, szinte minden esetben képes volt meglepni minket valami újjal. Bakula karaktere Terry ezúttal egy számára ismeretlen problémával találja szembe magát, a munkatársai folyamatos szivatására azonban végül csattanós választ ad. Összességében azt lehet elmondani, hogy a Men of a Certain Age ugyanott folytatja, ahol tavaly abbahagyta, és ez az első évad magas színvonalából kiindulva igencsak komoly dicséretnek számít.

Értékelés: