Sci-fi és szappanopera a TNT jövő nyári műsorán

Mielőtt még az a vád érne, hogy a Falling Skies műfaji besorolása kapcsán engedtem el egy poént, gyorsan leszögezném, ha lenne is benne némi igazság, nem iróniának szántam a címet. Mozgalmas napokat élnek a TNT-nél, előbb csütörtökön berendelték az idegeninváziós sorozat második évadját, tegnap pedig a Dallas új változatának adtak zöld utat, mindkettő premierje jövő nyáron esedékes. Kezdjük az előbbivel.

Kiválóan rajtolt a Falling Skies, a dupla részes premier 5.9 milliós nézettsége az idei év legjobb kábeles debütálását jelenti és a 18-49-ben elért 2.0-ás rating is kifejezetten szép mutatónak számít. Ezt, ahogy az várható volt, visszaesés követte, de úgy tűnik gyorsan stabilizálódott a sorozat nézettsége, legutóbb 4 millió nézőt és 1.4-as demót tudott felmutatni. Emellett a külföldi értékesítések is a várakozásoknak megfelelően alakultak, több, mint 75 országba sikerült eladni, ráadásul többek között Nagy-Britanniában, Spanyolországban, Németországban, Brazíliában és a felsorolást még lehetne folytatni, egyaránt kiváló nézettséggel mutatkozott be. Papírforma döntést hozott tehát a TNT, a második évad, melyet már az új showrunner Remi Aubuchon (Persons Unknown, Caprica) fog levezényelni, 10 részből fog állni, a premier pedig egy év múlva esedékes.

A Dallas-t úgy gondolom senkinek sem kell bemutatni, a CBS-en 1978 és 1991 között 14 évadot (357 epizód) megélt szappanopera több nézettségi rekordot is tart az Egyesült Államokban és nálunk is rendkívüli népszerűségre tett szert. A TNT 2010 szeptemberében adott megrendelést a dallas-i olajmágnások, azon belül is főként a Ewing família életére koncentráló széria új változatára, természetesen akkor még csak a pilotra. A jelek szerint ez elnyerte a csatorna tetszését és a sorozatberendelés után már biztosra vehető, hogy jövő nyáron mutatják be a 10 epizódból álló első évadot.

Nézzük miről is szól a reboot: az új sorozat a Ewing família következő generációját állítja a középpontba, Jockey fia John Ross, valamint Bobby és Pamela örökbefogadott gyermeke Christopher belháborúját követhetjük majd figyelemmel. Az üzleti viták mellett egy szerelmi háromszög is problémát okoz a két srác között, mindketten szemet vetnek a Southfork-i Ranch szakácsának lányára, Elena-ra. Az új arcok mellett viszontláthatjuk az eredeti sorozat három színészét, Patrick Duffy, Linda Gray és hosszú bértárgyalások után Larry Hagman is igent mondott a készítők kérésére.

A pilot írója Cynthia Cidre (Cane) volt, aki várhatóan a showrunner-i tisztséget is betölti majd. A három öreg róka mellett a színészgárda tagja a John Ross-t alakító Josh Henderson (Desperate Housewives, 90210), a Christopher szerepében látható Jesse Metcalfe (Desperate Housewives, Chase), az Elena-t játszó Jordana Brewster (Fast & Furious), valamint a Christopher menyasszonyát megformáló Julie Gonzalo (Veronica Mars). Összesen három egykori Desperate Housewives színész csatlakozott a stábhoz, Henderson és Metcalfe mellett ugyanis Brenda Strong is állandó szereplő lesz, Bobby feleségét alakítja majd. A TNT-nek köszönhetően már hétfőn betekintést nyerhetünk a sorozatba, a The Closer és a Rizzoli & Isles premierje közben levetítenek egy részletet a pilotból.