Újabb évadot kapott a The Walking Dead és a Homeland

A minőségi sorozatok kedvelőinek jól indult a hét, az AMC a keddi nap folyamán jelentette be a The Walking Dead harmadik, míg a Showtime ma adta hírül a Homeland második évados berendelését. Mindkét döntés papírformának tekinthető, nézzük először a zombikat: a The Walking Dead évadnyitója minden idők legkobb kábeles ((basic cabel) eredményét produkálta, ez számokban kifejezve 7.3 milliós össznézettséget és 3.8-as demót jelentett. A brutális nyitást követően a második hét során csupán minimális esést könyvelhetett el a Robert Kirkman képregénye alapján készült dráma (6.7 M, 3.6), az országos csatornák többsége a drámák esetében csak álmodhat ilyen 18-49-es adatokért.

A Homeland nagyszerűen teljesít a Dexter mögött, hétről-hétre stabilan hozza az 1 milliós nézettséget, illetve a 0.4-es demót, ami Showtime szinten kifejezetten jónak minősül. Mindez nagy megnyugvást jelenthet a fizetős kábelcsatorna tavaly kinevezett elnökének David Nevins-nek, akinek ez volt az első Showtime-os projektje. Nevins ráadásul a nézettség mellett a kritikáknak is örülhet, a Howard Gordon és Alex Gansa (24, X-Akták) által készített sorozat az agyondicsért pilot után is tudta tartani a színvonalat.

A 2011/12-es évad berendeléseit és kaszáit továbbra is a blog oldalsávjában található bejegyzésben (a hangzatos berendelés/kasza menüpont alatt) összesítem.