Nagy tempót diktál a Netflix

A Netflix nem csinál titkot abból, hogy a sorozatpiac egyik komoly tényezője szeretne lenni, mindezt pedig tettekkel is bizonyítják, egy év leforgása alatt a már a negyedik sorozatukat kérték be. Márciusban adtunk hírt arról, hogy a népszerű online DVD-kölcsönző, illetve online streameket kínáló Netflix berendelte az első saját gyártású sorozatát, a David Fincher és Kevin Spacey fémjelezte House of Cards-ot. A megrendelés egyből két évadra szólt, ez 26 részt és természetesen nagy kockázatot jelent.

A következő sorozatuk Jenji Kohan-től, a Weeds alkotójától érkezett, az Orange is the New Black esetében sem vesződtek a pilottal, a 13 részes első évad már biztosnak mondható. A dramedy Piper Kerman emlékirataiból készült, a rendkívül őszinte és meglepően humoros könyvben a börtönben töltött éveiről számol be. November közepén következett az újabb nagy dobás, felélesztették a 2003-2006 között három évadot megélt kultsorozatot, az Arrested Development-et. Az előző kettővel ellentétben itt már egy hozzávetőleges premier dátummal is tudunk szolgálni, a 9-10 epizódból álló új évad, mely egyébként a mozifilm előzményeként szolgál, 2013 elején kerül bemutatásra.

Politikai dráma, keserédes dramedy, vígjáték - mi jöhet ezután? Természetesen egy horror elemekkel tarkított thriller. A Hemlock Grove egy jövő márciusban könyvesboltokba kerülő (azonos című) regényen alapszik, a misztikus elemekkel tarkított történetben egy kisvárosi gyilkosság áll a középpontban. A fiatal lány gyilkosa utáni kutatás számos titokra derít fényt, az idő múlásával pedig egyre biztosabbá válik, hogy nem emberi lény végzett a középiskolás diákkal. A Hemlock Grove a hírek szerint rövid időn belül megkapja a 13 részes berendelést, az első epizód rendezését Eli Roth (Hostel, Cabin Fever) vállalta el, aki emellett produceri státusszal is rendelkezik. A forgatókönyvet a regényt jegyző Brian McGreevy írja, állandó szerzőtársával Lee Shipman-nel. 

A Netflix-ről és a sorozatvilágban betöltött helyéről a közeljövőben érkezik egy hosszabb írás, melyet a tábortűz blogon kell majd keresni.