Work It – pilot

Kedves Paul Lee, a jó ízlésű televízió nézők ellen elkövetett merénylete miatt kénytelenek vagyunk az iparágban kiadható legnagyobb büntetést kiszabni önre, ami nem más, mint a General Hospital 49 évadjának, vagyis 12469 résznek egymást követő, szünet nélküli megtekintése. Az ABC elnökeként ön adott zöld utat ennek a sablonokból összetákolt, buta, humortalan, pocsék színészi alakításokkal teli förmedvényre, mely a Work It címet viseli és mely mindörökké a csatorna szégyenfoltja marad...
 
 
A Paul Lee-hez intézett nyílt levél után nézzük meg, hogy miről is szól a citrom díj esélyes sorozat: a nehéz gazdasági helyzetben jó páran elvesztették a munkahelyüket, így járt a multikamerás sitcomunk két főszereplője is, akik most már több, mint egy éve nem találnak maguknak állást. Végső elkeseredésükben úgy döntenek, hogy nőnek öltözve egy (csak hölgyeket foglalkoztató) gyógyszerkereskedő cégnél vállalnak munkát. A komédiának csúfolt sorozat az alaphelyzet felvázolása után a férfi-nő sztereotípiákat állítja a középpontba, ami során az írók erőltetett, öncélú poénokat próbálnak meg lenyomni a torkunkon, mi pedig döbbenten nézzük a képernyőt és nem hisszük el, hogy ezt 2012-ben le merték vetíteni.
 
Azt talán mondani sem kell, hogy már az alapsztori előrevetítette a minőséget, kisebbfajta csodának kellett volna bekövetkeznie ahhoz, hogy ebből értékelhető alkotás szülessen. Többek között ezért sem értem Paul Lee és az ABC vezetőségének döntését, még akkor vissza kellett volna dobniuk a projektet, amikor az forgatókönyv státuszban volt. Ehelyett bekérték a pilotot, majd tavaly májusban a sorozatot is... mindeközben a John C. McGinley, Adam Arkin és Marcia Gay Harden-nel felálló Smothered pilotját visszautasították.
 

Nem szabad azonban sajnáltatni magunkat, nekünk csak 20 percet kellett kibírni ebből a borzalomból, volt, aki még nálunk is rosszabbul járt, példaként említhetem a közönség soriban helyet foglalókat, aki kínok kínjait élték át, mikor nevetést kellett imitálniuk az egyes jelenetek során. A Work It minden téren leszerepelt, a 6 milliós össznézettség és a 2.0-ás demó gyenge eredménynek számít (egyben előrevetíti az első évados kaszát) és nem meglepő módon az újságírók is leszedték róla a keresztvizet. Az amerikai szakírók véleményét összegző Metacritic-en jelen írásunk tárgya a legrosszabb kritikákat kapó újonc sorozat a 2007-es Cavemen (szintén ABC-s) óta.

A legjobb, ha minél gyorsabban elfelejtjük, az más kérdés, hogy sajnos ez nem ígérkezik könnyű feladatnak.

Értékelés:

 

Címkék: work it