Frank Darabont és az L.A Noir

A tegnapi nap Frank Darabont-ról (A remény rabjai, A halálsoron) szólt, egyrészt korábbi sorozata a The Walking Dead, másrészt az új tévés projektje kapcsán. Tavaly nyáron hatalmas vihart kavart a zombisorozattól való távozása, mely főként az AMC rossz kommunikációjának volt betudható. Az okokat még ma sem tudjuk, vélhetően nem csak kreatív nézetkülönbségek miatt került sor a szakításra, jelentősen közrejátszhatott az is, hogy hogy a második évad költségvetését több, mint 300 ezer dollárral csökkentették. Ezt támasztja alá a hétfőn nyilvánosságra került, Darabont által írt levél is, melyben a második évados terveiről mesélt.

Egy rendkívül ambiciózus, az eredeti történetszáltól eltérő évadnyitót vizionált, melyre az AMC annak anyagi vonzata miatt nemet mondott, nem sokkal később pedig kiadták a showrunner útját. A szkriptről ide katitntva lehet olvasni bővebben, ugyan nem túl célszerű belemenni a mi lett volna ha kérdésekbe, de az kijelenthető, hogy Darabont terve nagyszerűen hangzik, az olvasása közben pedig többször is csuklott Charlie Collier és az AMC vezetősége....

Darabont-nak azonban nem ment el a kedve a tévézéstől, a TNT pilot berendelést adott le egy általa írt és rendezett projektre. Az L.A Noir-ról van szó, melyben az 1940 és 1950-es évek Los Angelese tárulna fel előttünk, a rendőrökre és a bűnözőkre fókuszálva, mindez természetesen noir stílusjegyek társaságában. A pilot és remélhetőleg később már azt mondhajtuk, hogy a sorozat John Buntin 'L.A. Noir: The Struggle for the Soul of America's Most Seductive City' című regényén alapul, melyben a gengszter Mickey Cohen és a legendás los angelesi rendőrfőnök William Parker küzdelmét mutatja be.

'Nagy szerelmem a noir, így nagyon örülök ennek a lehetőségnek. A célom, hogy méltó feldolgozást készítsek Buntin kiváló könyvéből, egy okos, minden részletre kiterjedő, autentikus kordrámát - nyilatkozta Darabont, aki a pilotot követően is a sorozattal marad (már ha berendelik, persze), régi jó barátjával Mike De Luca-val (The Social Network, Moneyball) a produceri tisztséget töltené be. A Men of a Certain Age kaszája miatt még mindig neheztelek a TNT-re, de amennyiben megvalósul az L.A Noir és képes lesz beváltani a hozzá fűzött reményeket, megbocsájtok a csatornának.