Nézettség: két hónapos összefoglaló - Fox és CBS

A poszt eredeti írásának időpontja: 2008.12.10. 15:59 
 

Legutóbb október elején jelentkeztem egy hosszabb nézettségi összefoglalóval, itt van már az ideje egy újabbnak. Ezúttal is csatornánként lebontva és elsősorban elemzések, spekulációk, a konkrét számokért ide lehet látogatni: tv by the numbers - a heti top 20-as összesített listákhoz vezet, de ott linkelve megtalálhatók a top 18-49-es adatok is, valamint a napokra lebontott eredmények is a more ratings címke alatt.


Fox:


hétfő:


Terminator: The Sarah Connor Chronicles (20.00): legfeljebb csak annyi pozitívumról lehet beszámolni, hogy legutóbb egy kicsit emelkedett 18-49-ben az előző hetekhez képest, de ezt betudhatjuk az ismétléseknek is (főleg CBS). A csatorna péntekre száműzi a jövő évtől (február 13.), ha csak nem történik csoda, akkor a második évaddal befejeződik a sorozat. Pedig jó lenne, ha a rajongók pénteken is kitartanának mellette, akkor a Dollhouse-nak lehetne egy péntekhez képest korrekt felvezetése.


Prison Break (21.00): folyamatosan ráver a felvezető TSCC-re, de ez kevés. A negyedik  évaddal úgy tűnik, hogy véget ér a már sokak szerint így is túlnyújtott PB.


kedd:


House (20.00):  a csatorna legerősebb napjáról van szó (jövő évtől a szerda is "játszik" majd az AI miatt), melyben nagy szerepe van House bácsi remek eredményeinek. Össznézettségben általában a keddi CBS sorozatok és a táncika megverik, de 18-49-ben egyértelműen első és ez, ami igazán fontos, főleg a Fox esetében. Januártól hétfőre kerül a 20 órás sávba és a 24-et vezeti majd fel.


Fringe (21.00): ugyan a Mentalist nem csak össznézettségben, de most már két hete zsinórban 18-49-ben is megveri, de ezzel együtt sincs ok a panaszra. Korrektül tartja meg a felvezetését, a csatorna elégedett lehet vele és jövő évtől még inkább növekednek az eredményei az Idol mögött.


szerda:


Bones (20.00): továbbra is nagyon stabilan hoz, január 15-től azonban a Fox átpakolta csütörtökre, ugyanis ebben a sávban az AI lesz, amely majd felvezeti a Tim Roth féle Lie to Me-t. Aggódni azért nagyon nem kell a sorozat rajongóinak, hiszen a CBS Survivora-n kívül nem igen lesz ellenfele valószínűleg, az Ugly Betty és a két gyengébbik csütörtöki NBC-s sitcom is verhető.


csütörtök:


Egyelőre nem sorozatozik csütörtökönként a Fox (ugye majd jövőre a Bones), a 20 és 21 órás spot-ot is a Kitchen Nightmares foglalja el, nem éppen fényes eredményekkel.


péntek:


reality-k, februártól a már említett TSCC - Dollhouse kombó jön.


vasárnap:


animációs blokk, amely hozza a szokásos eredményeket, The Simpsons és Family Guy kiemelkedik a 4 közül, míg az American Dad és a jövő ősszel utolsó évadát futó (a Fox-nál legalábbis biztos) King of The Hill közepes eredményeket hoz.


CBS:


hétfő:


The Big Bang Theory (20.00): össznézőszámban egy picit megveri a HIMYM-et, 18-49-ben kikap tőle, a lényeg, hogy nagyon stabilan hoz, a harmadik évados berendelés több, mint valószínű.


How I Met Your Mother (20.30):hasonlóak mondhatók el a HIMYM-ről is, de itt azért egy képzeletbeli pacsit is kiosztok, hiszen 18-49-ben folyamatosan a harmadik, olykor még a második helyet is megszerzi hétfőn.


Two and a Half Men (21.00): folyamatosan első hétfőn 18-49-ben, mondjuk az már tényleg húzós, hogy legutóbb ismétléssel is el tudta ezt érni...ezekkel a számokkal még sok évad benne van.


Worst Week (21.30): és itt a gyenge láncszem a CBS hétfői napjában. Gyengén tartja meg a TAAHM nézőit és azért az már kínos, hogy 18-49-ben nem kicsit elveri a felvezetés nélkül, illetve szolidabb felvezetéssel futó TBBT és HIMYM is...Egyszer bepróbálta a Gary-t ebben a slot-ban a CBS és még az ismétlése is nagyon korrektül hozott, érthetetlen a WW-nél ez a ragaszkodás a hétfői időponthoz...Az évad 16 részes lesz.


CSI: Miami (22.00): csökkent tavalyhoz képest, mind az össznézőszám, és főleg a 18-49-es eredmények. Ezért sem értem, hogy miért tartja még mindig ott a WW-t a CBS, mivel a gyengébb felvezetés (RoE bőven jobb számokat produkált a WW-nél ebben a slot-ban) is szerepet játszik ebben. Nem mintha nagyon bánkódnék miatta, nem kedvelem túlzottan Horatioé-kat(simán bele is illik a sitcom-blokkba, köszönhetően az előbb említett főszereplőnek...), csupán a CBS töketlenkedését nem értem. Persze nincs veszélyben a sorozat, de a tavalyinál gyengébb számok ezek.


kedd:


NCIS (20.00): a hatodik évadában lévő NCIS továbbra is remek számokat hoz, ráadásul nagyon erős párost alkotnak a Mentalist-tel.


The Mentalist (21.00): a legnézettebb újonc idén. össznézettségben eddig sem volt ez kérdés, de az utóbbi két hétben 18-49-ben is veri  Fringe-t. Ráadásul ezen a héten könnyen lehet, hogy a legnézettebb sorozat címét is elnyeri a héten, ilyen kiváló eredményeket még a CBS sem remélt tőle.


Without a Trace (22.00): ahogy azt legutóbb is írtam, véleményem szerint ez az utolsó évada a sorozatnak. Össznézettségben még okés, de 18-49-ben egyre inkább kilóg a másik két sorozathoz képest.


szerda:


The New Adventures of Old Christine (20.00): várható volt, hogy hétfőről elkerülve jóval gyengébb számokat hoz majd. Ezzel együtt sem reménytelen a helyzete, a CBS lehet, hogy megtartja jövőre is.


Gary Unmarried (20.30): továbbra is ráver a felvezetésére, a csatornánál elégedettek a teljesítményével, amit jelez az is, hogy + 7 részt rendeltek belőle és még két forgatókönyvet, így valószínűleg 20 vagy adott esetben még 22 részes is lehet az évad.


Criminal Minds (21.00): a CM és a CSI: NY általában a legnézettebb szerdán, ez igaz az össznézettségre és a 18-49-es eredményekre is. Többségében a sorrend is úgy alakul hogy az előbbi nyer, míg az utóbbi fut be a második helyen.


CSI: NY (22.00): lásd fentebb.


Csütörtök:


Survivor-rel indítják a napot, majd jönnek az origin helyszínelők.


CSI: Crime Scene Investigation (21.00): össznézettségben továbbra is a legnézettebb sorozat, ugyan ezen a héten ezt elorozza előle a Mentalist. Azért kíváncsi vagyok, hogy Fishburne érkezése hogyan hat majd a sorozatra. A gigászok párharcában össznézettségben elveri a GA-t, míg utóbbi 18-49-ben győzedelmeskedik.


Eleventh Hour (22.00): ez kevés a CSI mögött... össznézettségben is, de főleg 18-49-ben kellene több nézőt megtartania, de erre már hetek óta nem képes. A CBS 5 részt rendelt még belőle, így az évad 18 részes lesz. Évad végén vagy cancel, vagy a másik változat, amit winnie mondott a junkie-n: jövőre kipróbálják mit bír el a saját lábán, ha hozza ezeket a számokat, akkor marad, ha nem, akkor kasza.


Péntek:


Ghost Whisperer (20.00): remekül szerepel már az évadkezdet óta, következő évad szinte garantált.


Numb3rs (22.00): utóbbi hetekben kezd magára találni, főleg ha kap egy NCIS vagy Mentalist ismétlést felvezetésként, javulnak az esélyei a megújításra.


Vasárnap:


A CBS 60 Minutes kezdi a vasárnap estét, majd The Amazing Race következik és akkor elérkeztünk a sorozatkhoz.


Cold Case (21.00): véleményem szerint a két vasárnapi sorozatból csak egyet fog megtartani a csatorna és a Cold Case esélyei mindenképp jobbak. Mind össznézőszámban, mind 18-49-ben elveri a Unit-ot.


The Unit (22.00): a fent említettek miatt nem hiszem, hogy kap megrendelést az ö tödik évadra, persze még nincs lefutva semmi sem.