Nézettség összefoglaló - 37. hét (09. 07. - 09. 13.)

Egyelőre kevés fellépővel, ugyanis a CW-n, valamint a Fox szerdai napján kívül csak ismétléseket, valamint nyárról megmaradt realityket találunk. De ettől függetlenül a 2009/10-es idény elkezdődött, nézzük mi történt az első héten.

Kedden a 90210 és a Melrose Place nyitotta meg az évadot, és míg előbbi teljesítményével nagyjából elégedettek lehettek Ostroff-ék, addig az MP nézettsége csalódást keltett. Nem tudta megtartani a felvezetését, a 2.5 millió nézőből közel 300 ezret veszített, míg demóban ugyanazt az eredményt produkálta. Egy újonc sorozat esetében ez nem túl kellemes hír, eddig komoly csalódás...

Szerdán a Fox-ra kellett figyelnünk, a So You Think You Dance, valamint a Glee kapcsán. Utóbbi a májusi premier csalódásszagú eredményét feledtetve szépen teljesített, ami nagyon fontos, hogy rá tudott pakolni a felvezetésére és a csatornát így minden bizonnyal elégedettséggel tölthette el a 7 millió feletti nézőszám, valamint a 3.4-es demo. A kérdés csak az, hogy mi történik majd, ha a konkurensek is megjelennek, de egyelőre felesleges jóslatokba bocsátkoznunk, erre majd akkor visszatérünk. A Glee-t felvezető SYTYD a nyári számaihoz képest gyengébben hozott, a 2.6-os demo igencsak kevésnek tűnik, főleg az előbb említett konkurencia hiánya mellett...

Csütörtökön valószínűleg a CW sem hitt a szemének az előzetes eredményeket látva. A The Vampire Diaries-t csatoranszinten egészen kiváló 4.8 millió néző látta, amihez egy szintén remek 2.1-es demo eredmény társult. Vámpírkáink a CW történetének legjobb premierjét produkálták, és ahogy a CW sajtó közelményéből kiderült a számukra oly fontos 18-34-es (női) korosztályban is kifejezetten erősnek bizonyult.

A kérdés már csak az, hogy tudja-e ezt tartani - a csatorna számára az mindenesetre jó előjel, hogy a második fél órára nőtt a nézőszám, valamint a pénteki ismétléssel is elégedettek lehetnek. Mögötte a Supernatural nem tudta kihasználni a remek felvezetést, itt azért jól látszik, hogy a Winchester tesóknak kialakult egy stabil törzsközönsége, de nagyobb számban már nem kapcsolódnak be újoncok - 3.4 millió néző és 1.5-ös demo eredmény.

Végül egy kis kábeles nézettség - Az HBO nyári remek eredményeiről már többször is írtam, de összeségében is elmondható, hogy a kábelcsatornáknak remekül sikerült az idei nyár. Az HBO mellett leginkább a USA Network, valamint a SyFy büszkélkedhet az elmúlt hónapok eredményeivel. A héten debütált a Sons of Anarchy, mely ezúttal az FX vezetőit tölthette el elégedettséggel. Senki nem számított arra, hogy az első évadot szinte végig gyenge eredménnyel teljesítő SoA a második évad premierjekor 4.3 millió nézőt fog leültetni a TV-k elé. Demo-ban az első évad nyitásához képest 95%-os! a javulás, így több, mint 3 milló 18-49-es korosztályba tartozó néző követte a sorozatot.