Nézettség összefoglaló - 40. hét (09. 28. - 10. 04.)

Hétfő: ismételten a Fox diadalmaskodott demóban, ennek ellenére mégsem lehetnek maradéktalanul elégedettek a csatornánál. A House ismét kiváló számokat hozott (14.4M; 5.7), de a a Lie to Me csak keveset tudott ebből profitálni - (7.7M; 2.9). Roth-ék sorozatának gyenge szereplése számomra nem volt váratlan, hiába nyitott jól annó a pilot, a nézők folyamatosan elszivárogtak és bármennyire is nagyra tartom Shawn Ryan-t, az ő showrunneri kinevezése sem változtathatott ezen. A Fringe minden bizonnyal jobban megtartaná a House felvezetést, ezt már tavaly is tapasztalhattuk, a kérdés csak, az, hogy a helycserét vajon meghúzza-e és ha igen, mikor a Fox.

A CBS futott be a második helyre, mind össznézettségben, mind a 18-49-es mutatókat tekintve. Ami kiemelendő náluk, hogy a The Big Bang Theory még tovább erősödött 5.1-es demó!!, míg a az Accidentally on Purpose ugyan esett, de csupán a várható mértékben. Az ABC össznézettségben hozta az estét, köszönhetően a DWTS-nek, de demóban alulmaradt a fent elmített két vetélytárssal szemben. Úgy tűnik a Castle nézettsége nagyjából beállt szintre - (9.5M; 2.3).

Az NBC újfent pancserkodott egyet, a Heroes tovább zuhant (5.8M; 2.5), míg az újonc Trauma még ezt a gyenge felvezetést sem tudta tartani (demóban legalábbis), premierként elért (6.9M; 2.3)-es eredménye nem sok jót sejtet a későbbiekre nézve...Leno nagyjából hozta a múlt heti formáját. A CW ezzel szemben javított a legutóbbi eredményeihez képest, mind a One Tree Hill, mind a Gossip Girl növekedett valamelyest.


Kedd: a CBS uralkodik kedden, össznézettségben, de még demóban is messze felülmúlva a konkurenciát. Az NCIS (20.6M; 4.6)-NCSI: LA (17.7M; 4.2) kombó továbbra is remek számokat hoz, minimális csökkenéssel tudták le a második részüket és a The Good Wife (13.3M; 3.2) is jól tartja magát egyelőre a 10 órás spot-ban. Demót tekintve az NBC futott be másodikként, természetesen a The Biggest Loser-nek (9M; 3.6) köszönhetően, az utána következő Leno pedig, ahogy az várható is volt, kedden éri el a legjobb eredményeit: 2.3-as demó. A Fox nyolctól Hell's Kitchen-t adott, szokás szerint jó demó és 18-34-es eredményekkel, az utána következő So You Think You Can Dance? közepesen gyenge eredményt ért el. Az ABC keddi napja egészen pocsék, a kiábrándító teljesítményű reality, a Shark Tank (5.2M; 1.5) után a hétfőhöz képest szokásosnál gyengébb DWTS jött, míg az estét a hamarosan kaszát kapó The Forgotten-nel (7.7M; 2.0) zárták. A CW-n a 90210 valamelyest növekedett, míg a Melrose Place úgy tűnik beállt szintre, de azért jó lenne azt a 0.8-as demót legalább egyig feltornázni...

Szerda: össznézettségben és demóban is az ABC-é lett a nap, feledtetve a keddi kisiklásukat. Ezúttal bemutatkozott a másik két újonc sitcom is, melyek az előzetes várakozásoknak megfelelően jóval gyengébben szerepeltek a CT-MF duónál. A Hanks a borzalmas kritikák mellé rendkívül gyenge nézettségű premiert produkált (8.4M; 2.2), és ugyan a The Middle (8.6M; 2.5) eredménye is bőven hagy kívánnivalót maga után, de legalább a felvezetésére rá tudott pakolni és legyőzte az azonos spot-ban lévő CBS-es Gary Unmarried-et. A Modern Family (9.9M; 3.7) és a Cougar Town (9.1M; 3.6) esett múlt héthet képest, de ez, valamint az esés mértéke is benne volt a pakliban, továbbra is remek eredménnyel büszkélkedhetnek. Az Eastwick (6.6M; 2.4)-nek viszont össze kell szednie magát, a közepes nyitány után komolyabbat esett és ezekkel a számokkal még talán a back nine is necces lenne...

A CBS sorozatai is elszenvedték a várt eséseiket, a két sitcom - The New Adventures of Old Christine és a Gary Unmarried eredményei továbbra is gyengék, de tavaly is hasonló számokkal kaptak folytatást, míg az utánuk következő nyomozósok - Criminal Minds és CSI: NY elsősorban demóban estek vissza egy jó nagyot, ami egyébként nagyjából a tavalyi számaikat jelenti. Természetesen ez azt is jelenti, hogy jól teljesítenek és biztos pontnak számítanak.

A Fox ugyan össznézettségben mindössze negyedik lett, de 18-49-ben holtversenyben az első helyen végzett az ABC-vel, 18-34-ben pedig egyeduralkodó volt. Ezt elsősorban a Glee-nek köszönheti, amely ráadásul nőtt is az elmúlt hetekhez képest (7.3M; 3.3), míg utána szokás szerint SYTYCD (6.6M; 2.7) volt. Az NBC-s Mercy (7.3M; 2.1) alig vesztett a nézettségéből, ami elsőre ugyan jól hangzik, de az eredményei még így is gyengék. Más kérdés, hogy az NBC-n még talán ezzel is életben lehet maradni. Az utánuk következő Law&Order: SVU és Leno egyaránt minimálisat csökkent a múlt héthez képest, de rájuk is ugyanaz igaz, mint a Mercy-re... A CW az ANTM mellett Melrose Place ismétlést adott, az elkaszált TBL helyett.

A tovább mögött a hét legerősebb napja, a csütörtök, valamint a pénteki és vasárnapi eredmények kaptak helyet.

Csütörtök: demó-ban az ABC, míg össznézettségben, ha nem is sokkal, de a CBS győzedelmeskedett. A FlashForward a várható mértékben esett (10.7M; 3.7), míg az utána következő Grey's Anatomy ismételten brutális számokat hozott (15.3M; 6.0) és a Private Practice (11.5M; 4.5) premierje is kiválóan teljesített. CBS-t nézve: a CSI össznézettséget tekintve épphogy maga alá gyűrte a GA-t, de demóban, szokás szerint jóval alatta végett (15.6M; 4.0). A kis CBS-es házi csatában viszont a The Mentalist maradt alul a helyszínelőkkel szemben, de a sávjában szereplő PP második hete már nem lesz ennyire erős, így akkor akár el is kaphatja Fishburne-éket. A Fox-os Bones (9M;2.6) kicsit csökkent múlt héthez képest, de nem kell őket félteni, ráadásul már a következő évad is a zsebben van. A Fringe úgy tűnik beállt szintre (6.2M; 2.3), de ez sajnos gyengus, ahogy már korábban is említettem ésszerű döntés lenne visszatenni House doki mögé. Az NBC sitcomjainak eredményei közül a Community-t emelném ki, mely a múlt heti komoly visszaesés után stabilizádlótto, sőt minimálisat még erősödött is (5.8M; 2.9). Természetesen az Office viszi tőlük ezúttal is a pálmát, mely amúgy is a legerősebb sorozatuk. A CW-s The Vampire Diaries és a Supernatural nagyjából hozták a legutóbbi számaikat.

Péntek: az elmúlt héthez képest szinte minden gyengébben teljesített, de a CBS a Ghost Whisperer-Medium-Numbers trióvaé így is könnyedén behúzta a napot. Sajnos a Smallville is csökkent, jó lenne azért lealább az egyes demó ratinget tartani. A Fox "üdvöskéi", a Brothers, a Til Death (ez mondjuk szinte halhatatlannak tűnik) és a Dollhouse szinte bármikor megkaphatják a kaszát, utóbbi az eddigi legrosszabb eredményét érte le (2.1M; 0.9).

Vasárnap: az NBC ismételten örülhetett a focinak, de a Fox sem panaszkodhatott az animációs blokkja ismét kiválóan teljesített. Egészen kiváló demó eredményeket tudhatnak magukénak,a Simpsons-The Cleveland Show-Family Guy (a legerősebb) hármas mindegyike 4 feletti 18-49-es ratinget hoz, de az American Dad 3.5-ös demója is jó. Az ABC-n a Desperate Housewifes (14.2M; 4.9 ) és a Brothers&Sisters (9.6M; 3.2) is erősödött múlt héthez képest.  Ez áll a CBS-es Cold Case-re is, mely ezúttal végre 2 feletti demót produkált, mmíg a felvezetése, az újonc Three Rivers, ahogy azt ávrtuk csúfosan bukott (9.1M; 2.0)