Chuck - hamarabb érkezhet a 3. évad

Az NBC előzetesen midseason-re tervezte a Chuck harmadik évadát, de úgy tűnik, hogy hamarabb sor kerül rá és a beígért március időpont helyett ez akár október végét is jelenthet. Egyelőre hivatalos megerősítés nincs, de mivel az információ a ritkán tévedő Ausiello-tól származik, jó esély van arra, hogy ez realizálódhat is.

Mégis mi tette ezt lehetővé? - a tegnap megírt Southland-kasza minden bizonnyal elősegítette, de én a fő okot a Trauma hamarosan bejelentett kaszájában látom. Ugyanis valószínűleg a Chuck nem a Southland-et helyettesítve péntekre, hanem a megszokott időpontjába, hétfőre fog visszatérni. A Trauma a gyenge rajtot követően a második hetére még zuhant is - 5.5 millió néző és rendkívül gyenge 1.8-as demó - és ha ehhez hozzávesszük a részenkénti közel 3 milliós költségvetést, nem nehéz megjósolni, hogy Peter Berg sorozatának napjai meg vannak számlálva.

A Chuck valószínűleg a 8 órs spot-ba kerülhet, így a Heroes kerülne át a megszokott kilenc órás időpontjába. Persze ez egyelőre spekuláció, de én jelenleg ezt tartom a legvalószínűbb szcenáriónak. Az előrehozott premier pedig lehetőséget adhat arra is, hogy ne 13 részes, hanem teljes évadot kapjunk, mely mondanom sem kell, szintén nem elhanyagolható tényező. Ha képes lesz hozni a tavalyi teljesítményét, és stabilan hozni a 2 feletti demót, akkor erre minden esély megvan.

Ausiello még hozzátette, hogy az NBC-s forrásai el vannak ragadtatva az eddig leforgatott részektől, ismételten egy kiváló évadnak nézhetünk elébe.

Címkék: chuck