30 Rock: negyedik évados kezdés

Ezúttal is októberben indult útnak az aktuális 30 Rock évad, mely már a negyedik a sorban. A nyitó rész sok újdonsággal nem szolgált, inkább arra leszek majd kíváncsi, hogy hosszú távon vajon sikerül-e, illetve egyáltalán szándékukban áll kicsit újítani a formulán/szereplőkön, ugyanis a remek második évadot követően tavaly stagnált, sőt nyugodtan mondhatom visszaesett a sorozat.

Alec Baldwin-ra egy szavunk sem lehet, továbbra is remekel a szerepében, persze néhány karakterjegyet már rutinból hoz, de még így is lekörözi a többieket. Fey kapcsán sincs különösebb gond, csak arra kéne ügyelnie, hogy a tavaly látott antipatikus figurából visszavegyen és mivel a sorozat főírójáról van szó, ez csak rajta áll. A probléma, legalábbis részemről inkább a Tracy, Kenneth, Jenna hármassal van. Tracy-nak azért köszönhetünk pár remek pillanatot, de néha kicsit sok belőle, jobb lenne, ha csak pár résznyit is, de kicsit háttérbe szorulna, mert az ő karakterében még van potenciál.

Kenneth-ébe már egyre kevesebb, de ha mégis választanom kellene, hogy kit írjanak ki elsőként a sorozatból, akkor a voksom egyértelműen az éneklős szöszinkre menne. Persze arra, hogy ő belátható időn belül távozik minimális az esély... A karaktere egy négy részes vendégszereplés erejéig tökéletes lett volna, de majd 60 részen keresztül már nagyon nehéz elviselni. Évadról-évadra irritálóbb, az éneklős magánszámaitól pedig kiráz a hideg. Pedig ha megnézzük, hogy kiket lehetne még bedobni a mély vízbe...Frank-ben sok lehetőség és ezzel együtt jóval több humorforrás van, többek között az őt alakító Judah Friedlander-nek is köszönhetően. Ott van még Pete, vagy akár Grizz-ből és Dot Com-ból is szívesen látnék még többet. Ez igaz Cerie-re, valamint Spaceman dokira is, persze ők tipikus mellékszereplők, de ettől még többször is feltűnhetnének.

Ezúttal inkább általánosságban írtam a sorozatról, kevésbé a negyedik évad nyitó epizódjáról, de korántsem azért mert rossz lett volna. Egy korrekt kezdést kaptunk, melyben természetesen a gazdasági válság volt a téma, de például a Nip/Tuck-kal ellentétben itt kevésbé éreztem szájbarágósnak, talán épp a műáfaji keretek miatt. A kiszólásokat mindig is kedveltem, így a nyitó jelenetért jár a pacsi, mint ahogy Steve Buscemi újbóli feltűnésének is örültünk. Még mindig szórakoztató a sorozat, csak ugye, a fentiekben írtaknak megfelelően lehetne még jobb is.

Értékelés:

Címkék: 30 rock