Chuck +6 részes berendelés és Trauma kasza

Elérkeztünk október végére és az Ausiello által megszellőztetett Chuck kezdés bizony nem valósult meg. Azonban mielőtt elszomorodnánk, jön a jó hír is, az NBC +6 részt rendelt a sorozatból, természetesen a már meglévő 13 mellé. Így a harmadik évad 19 részből fog állni és nagy valószínűséggel januárban térhetnek majd vissza, nem meglepő módon a hétfői napra, a Heroes-al párba téve. Igen, kicsit sajnálkozhatunk a végül nem megvalósuló október végi kezdés miatt, de mégis azt kell mondanom, hogy a felmerülő lehetőségek közül a legjobban alakult a dolog.

Amennyiben október végi, illetve november eleji kezdéssel számolunk a Chuck egyből a sweeps-re tért volna vissza, amelynek köszönhetően a folyamatos új részekkel, erős promóciókkal és neves mellékszereplőkkel megtámogatott konkurens sorozatok könnyen elpáholták volna. Ráadásul promótálni se nagyon tudta volna az NBC, de január végig erre bőven lesz még idő. Az időpont tehát, ha nem is nekünk, de a sorozat jövőbeli lehetőségeit tekintve kifejezetten jónak tűnik, és a 13-nál több rész is megvalósult - még 3 kellene a szokásos 22-höz, de ezen már nem szőrözünk.

Ez természetesen a Trauma helyzetét is érintette, de a kasza bejelentése korántsem volt meglepő. Rendkívül drága a sorozat és még csak azt sem mondhatom, hogy ehhez képest szerepel gyengén - ez egy közepes költségvetés mellett is jó eséllyel kasza lenne. A 18-49-es mutatók folyamatosan 2.0 alatt vannak, és az eddigiekhez vegyük még hozzá, hogy a szakmai visszhangja is többnyire negatívan alakult. Persze, a csatorna esetében ez utóbbi nyomja a legkevesebbet a latban, de jól mutatja, hogy valóban nem lehet egyetlen komoly indokot sem felhozni a Trauma megmentése mellett.

A hivatalos változat szerint az NBC nem rendel több Trauma epizódot a gyártótól, így 13 részből fog állni a sorozat. A tervek szerint mindegyik részt leadja a csatorna, ez egybecseng a fentebb említett januári Chuck visszatéréssel is.

Bár a címben nem szerepeltek, de az ABC háza tájáról is érkeztek friss hírek. Az előzetes műsorrend szerint a Scrubs-Better Off Ted kettős midseason-ra volt rakva, ami jelenthetett decemberi, januári, vagy akár februári kezdést is. A legjobb szcenárió valósult meg, a Scrubs december 1-én, míg a tavalyi évad legjobb sitcomja a Better Off Ted december 8-án fog visszatérni, előbbi megújított formulával és szereplőkkel a kilencedik, utóbbi pedig a második évadára.