TCA tour 2010/tél: FX

John Landgraf az FX elnöke tökéletes érzékkel hajtotta végre a generációváltást. A kábelcsatorna hírnevét megalapozó nagy hármas, The Shield, Rescue Me, Nip/Tuck már a végéhez közeledett - a Strike Team már nincs a képernyőn, míg plasztikai sebészeink másfél hónap múlva, tűzoltóink pedig 2011-ben (még 19 rész maradt hátra) búcsúznak - neki azonban sikerült minőségcsökkenés nélkül átvészelnie ezt az időszakot. Olyan kiváló drámákkal, mint a Sons of Anarchy, vagy a Damages friss erőt tudott behozni, sőt a 2009-es sorozatberendeléseiknek köszönhetően minden eddiginél szélesebb kínálat várja a csatorna nézőit.

"2009 was a great year for FX" - kezdte TCA-turnés sajtótájékoztatóját Landgraf, melyben minden bizonnyal a száz százalékos pilotberendelés is szerepet játszott. A hat leforgatott pilotból az összeset bekérték, így a fent említett drámákhoz érkezik még a Graham Yost-féle  Justified (rajt: március 16.), valamint az időpont nélküli Lights Out (többek között casting problémák voltak). A dramedy műfajt képviseli majd Shawn Ryan új sorozata a Terriers, mely egyelőre szintén nem kapott még időpontot. Sitcom fronton az It's Always Sunny in Philadelphia-hoz érkezett tavaly a fantasy football-os The League (megkapta a második évadot), januárban indult az animációs Archer és még várható a Louis C. K. nevével fémjelzett Louis is.

Nézzük, hogy milyen bejelentéseket tett Landgraf a TCA-turné utolsó napján:

  • az It's always sunny in Philadelphia még legalább 26 részre számíthat és ezt követően is van esély a folytatásra.
     
  • Landgraf szerint a Terriers esetében olykor eszünkbe fog jutni a Nagy Lebowski.
     
  • a Rescue Me kapcsán továbbra is a 2011-es befejezés és a 19 rész tűnik valószínűnek, de nem zárják ki teljesen a folytatás lehetőségét sem.
     
  •  A Justified kapcsán szóba került a Deadwood-al, illetve Bullock karakterével való összehasonlítás is, melyekre Olyphant a következőképpen reagált:
    "That show is over, and this is just beginning. And that's appealing."
    "Both charachters wear hat. But after that, they start to become their own thing."


  • A Louis pilotja remek visszhangot kapott, főleg azon jelenetek nyerték el az újságírók tetszését, amelyekben a stand-up komikus szerepelt.
     
  • a csatorna érdeklődött Conan O'Brien iránt, valamint Joss Whedon is a látókörükbe került. Utóbbihoz kapcsolódóan annyit lehet elmondani, hogy Landgraf két-három héten belül együtt ebédel majd Joss-al, ahol utóbbi felvázolja majd a terveit. Mindannyian örülnénk, ha megvalósulna egy FX-es Whedon sorozat, de ne felejtsük el, hogy egyelőre csak tapogatózásról van szó, így még nem szabad beleélnünk magunkat.
     
  • Kis érdekesség a végére: Landgraf szerint 20 millió dollárba kerül egy saját gyártású sorozat elindítása, majd ezt követően is legalább 10 millió dolláros költséggel kell számolni az adott sorozat költségvetésétől függetlenül.