Smallville - biztató jövőkép

A Smallville számomra mindig is a guilty pleasure kategóriába tartozott, tisztában vagyok a hiányosságaival, azonban ennek ellenére egyszer sem jutott eszembe, hogy abbahagyjam, a hibáival együtt is élvezem a fiatal Superman kalandjait. A nyolcadik évad elején bekövetkezett showrunner váltás ráadásul új lendületet adott a sorozatnak, melyet többek között a sötétebb tónus és a Doomsday köré épített átívelő szál behozatalával sikerült elérniük.

A jelenleg futó kilencedik szerencsére simán hozza ezt a szintet, sőt... az SV esetében még talán nem is láttunk egy ennyire tudatosan és jól felépített főszálat. Fokozatosan bontják ki Zod és a kandoriaiak történetét, a Lois és Clark kapcsolatban végre fejlődés történt és egyelőre a standalone részek is korrektnek mondhatók. Múlt hét pénteken került sor a két részes, event jellegű Absolute Justice premierjére mely hozta a várakozásaimat, bár Geoff Johns-al (elismert DC-s képregényíró) a fedélzeten nem sok esély volt arra, hogy elszúrják a Justice Sociaty sztoriját.

Az évad elején még aggódtunk a Smallville-ért, a péntekre való elpakolás akár a sorozat végét is jelenthette volna. Szerencsére azonban a rajongók követték az SV-t és a lehetőségekhez képest kifejezetten jól teljesít, sőt a CW által erősen promótált Absolute Justice nézettsége évadcsúcsot hozott, 2.76 millió össznézettségre és 1.2-es demóra volt képes. Bár hivatalos bejelentésre még nem került sor, a kiszivárgott információk alapján kifejezetten jó esély mutatkozik a 10. évadra. A továbbra kattintva a következő rész (9x13), a Warrior egyik jelenetét rejtettem el, kedvcsinálónak legyen elég annyi, hogy Lois-t rohamosztagos jelmezben láthatjuk.

Címkék: smallville