Mi lesz a Damages sorsa?

A Damages a jelenlegi mezőny egyik legjobb drámája, azonban nézettsége sajnos végig rendkívül gyengén alakult. Szinte már az is csoda, hogy eljutottunk a harmadik évadig - az FX egyből két évadot rendelt be - és sokunkban megfogalmazódott, hogy jó eséllyel az utolsó etapot kísérhetjük most végig. Az utóbbi hetekben még az eddig stabilan hozott, egyébként igencsak harmatos 900 ezer nézőből is veszített a sorozat, a 0.2-es demó eredmény pedig szintén önmagáért beszél...

Erre mondta azt viccesen John Landgraf, az FX csatorna elnöke

it does very well “among viewers with I.Q.’s over 140

Az elmúlt héten azonban egy kis reménysugár tűnt fel, iparági források szerint a sorozatot gyártó Sony Pictures Television mindenképp szeretné a folytatást, és ennek érdekében többek között a Direct TV-vel is tárgyalásokat kezdtek. A Friday Night Lights mintájára megoszlanának a gyártási költségek, ebben az esetben az FX és a Direct TV között, és természetesen utóbbié lenne az első sugárzás joga. Hozzáteszem, hogy nemcsak velük, hanem szinte bármelyik másik szóba jöhető jelölttel tárgyalna a Sony.

Mint olvasható, elég sok a feltételes mód, ma azonban Ausiello-nak köszönhetően végre konkrétumok és az ügyben érintett egyik személy nyilatkozata is nyilvánosságra került. A szerdai FX-es (pre-)upfront-on egyedül a Damages nem képviseltette magát, azonban a speuklációk megelőzése érdekében Landgraf beszélt a sorozat jövőjéről. Elmondása alapján az április 19-i szezonzáró nem feltétlenül jelent majd sorozatfinálét, majd megerősítette, hogy valóban folynak tárgyalások a Sony és a Direct TV között, melyek egyelőre biztatóan alakulnak.

Ezt követően dicsérte a sorozatot, kreatív szempontból teljes mértékben elégedettek vele, nagyszerűen alakul eddig a harmadik évad. Azonban a nézettség rendkívül gyenge, magyarázatként pedig a Damages összetettségét, bonyolultságát hozta fel, illetve azt, hogy nagyfokú figyelmet igényel a sorozat. A legnagyobb problémát azonban a költségvetés jelenti, és anno a plusz két évados berendelés is csak azért történhetett meg, mert külföldre jól értékesíthető.

A labda tehát a Sony, valamint a szóba jöhető partnerek térfelén pattog, amennyiben sikerül megállapodni és társat keresni a produkcióhoz, a Damages folytatódhat, ellenkező esetben viszont biztosan elmondhatunk róla.

Címkék: damages